Teljes a ZTE NKK női csapatának a kerete

2018.07.24. 20:02

Benke Sára az újabb érkező, aki bátyját „váltja” Egerszegen

Noha Benke Szilárd eligazolt Zalaegerszegről, mégsem marad a zalai megyeszékhely Benke nélkül, ugyanis a válogatott kosaras húga, Benke Sára az élvonalbeli ZTE NKK női együtteséhez igazolt.

Kerkai Attila,

A kép bal oldalán Benke Sára, még a PINKK 424 mezében. Az elmúlt szezonban ellenfelek voltak az egerszegi Koizarral (fehérben), mostantól egy csónakban eveznek Fotó: Katona Tibor

Szóval a Benke név jól cseng Egerszegen, hiszen a Zalakerámia-ZTE KK férfi csapatában az elmúlt két évben remekül teljesítő Benke Szilárd igazi közönségkedvenc lett. A Szolnokra igazolt fiatal válogatott kosaras húga viszont váltja őt, ugyanis a ZTE NKK bejelentette, hogy Benke Sára a PINKK 424 csapatától Egerszegre teszi át a székhelyét. A 21 éves, és a 2-3-as poszton bevethető játékossal erősödik tehát a ZTE NKK, Benke Sára pedig a klub honlapjának elmondta, 14 évesek került Kaposvárról Pécsre, ahol a gimnáziumot végezte és egyetemi tanulmányait is.

Benke Sára a pécsi utánpótlásból a PINKK 424 felnőtt csapatába került, tavaly az U20-as válogatottal az 5. helyen végzett az Európa-bajnokságon. Közben a 3X3-as U20-as és U23 válogatottban is szerephez jut, s ahogy fogalmazott, izgatottan várja a következő idényt, hiszen sok jót hallott az egerszegi csapatról. Amin nem kell csodálkozni, ráadásul volt is kitől megszereznie a legfontosabb információkat a ZTE NKK-ról.

A kép bal oldalán Benke Sára, még a PINKK 424 mezében. Az elmúlt szezonban ellenfelek voltak az egerszegi Koizarral (fehérben), mostantól egy csónakban eveznek Fotó: Katona Tibor

- Benke Sára leigazolásával újabb fiatal játékossal bővült a keretünk, akire a 2-3-as poszton számítok. Sára egy nagyon jó munkabírású, szorgalmas játékos, akinek érkezésével gyakorlatilag teljesnek mondható a csapatunk – nyilatkozta a jelenleg Minszkben, az U17-es világbajnokságon a magyar csapat szakmai stábjában szerephez jutó Gáspár Dávid, a ZTE NKK vezetőedzője.

A ZTE NKK a legutóbbi szezonban a 4. helyen végzett, amivel a bajnokság egyik meglepetéscsapatának is számított. Mint korábban már bejelentették, a csapattól távozik Elisabeth Pavel, Janessa Jeffery, Gorjanácz Ágnes, Vincze Virág és Liska Nikolett. Akik maradnak: Sigrid Koizar, Nadia Parker, Hegedüs-Őri Györgyi, Kovács Georgina és Gáspár-Szalay Virág. Érkezik még a holland Janis Ndiba a lengyel Slezna Wroclavtól, valamint az amerikai Taneisha Harrison, ő a román ezüstérmes Szatmárnémeti együttesében játszott. Ugyancsak a ZTE NKK-t választotta az U20-as válogatott Pusztai Petra a BEAC-tól, s a szülés után visszatérő, Horti Dóra is a csapat tagja lesz.

A csapat augusztus 6-án kezdi meg a felkészülést a következő szezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában