Szlovéniában versenyeztek

2018.06.14. 19:01

Zalai fiatalok atlétikai sikerei az U18-as válogatottban

A szlovéniai Ptujban rendezték meg a Szlovénia–Csehország–Szlovákia–Magyarország U18-as válogatott atlétikai viadalt. A magyar válogatottnak három zalai tagja is volt.

Kerkai Attila

A győztes magyar svédváltó, a kép két szélén zalaiakkal: balról Dienes Mátyás, jobbra Csahóczi Csanád Fotó: KVDSE

A négyes viadalon magyar siker is született, ugyanis az U18-as fiú válogatott megnyerte a csapatversenyt a csehek előtt. A leány csapat a második helyen végzett. Ami pedig a zalai résztvevőket illeti: Dienes Mátyás, a Zalaszám-ZAC atlétája remek formában érkezett a viadalra. Előbb a 100 m-es síkfutásban elért 11,20 mp-es időeredményével bronzérmet szerzett. A svédváltóban (100 m, 200 m, 300 m, 400 m) is helyet kapott az egerszegi fiatalember, ám nem csak ő volt zalai tag, hiszen Csahóczi Csanád (Keszthelyi VDSE) is bekerült a válogatottba. A váltóban Die­nes Mátyás kezdett (100 m), a 400 métert pedig Csahóczi Csanád futotta, a magyar staféta pedig nagy csatában győzött, s ez is kellett ahhoz, hogy a végén a cseheket az összetett pontversenyben is megelőzze.

Nagy Pálma először lehetett válogatott Fotó: ZAC
A győztes magyar svédváltó, a kép két szélén zalaiakkal: balról Dienes Mátyás, jobbra Csahóczi Csanád Fotó: KVDSE

Nagy Pálma (Zalaszám-ZAC), az év felfedezettje újoncként állhatott rajthoz a 100 m-es síkfutásban. Az egerszegi hölgy 100 méteren 12,69 mp-es teljesítménnyel és 7. helyezéssel mutatkozott be. Nagy Pálma is tagja volt a leány svédváltónak, és ez a négyes harmadikként végzett.

A Zalaszám-ZAC két tehetséges atlétájának felkészítő edzője Kámán Ferenc, a KVDSE fiataljának munkáját Csikós József irányítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában