Labdarúgás

2018.06.04. 14:18

ZTE FC: a teljes szakmai stáb és több játékos is távozik a klubtól

A vasárnap esti NB II-es bent maradás kiharcolása után hétfőn a teljes szakmai stábnak megköszönték a munkáját a ZTE FC labdarúgó csapatánál és hat játékos távozását is bejelentették a klubnál.

Kerkai Attila

A lejáró szerződésű labdarúgók közül Polényi Gábort (a képen jobbról, a labdával) is szeretné megtartani a ZTE FC Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A ZTE FC csapatának sikerült megkapaszkodni az NB II-ben (végül 16. lett), azonban az várható volt, hogy változások lesznek. A tervek és a célok ugyanis nem arról szóltak, hogy a kiesés ellen kell majd harcolnia a kék-fehéreknek. Ahogy írtuk tegnapi számunkban is, a bennmaradás végül siker, hiszen négy fordulóval a zárás előtt gyakorlatilag már kilátástalan helyzetbe került a csapat, végül az utolsó három találkozó megnyerésével sikerült a megkapaszkodás. Maga a teljes szezon – beleértve az őszt is – viszont kudarc...

A lejáró szerződésű labdarúgók közül Polényi Gábort (a képen jobbról, a labdával) is szeretné megtartani a ZTE FC Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Hétfőn a klub arról számolt be, hogy a szakmai stábbal, melynek tagjaival a téli érkezésükkor fél plusz egyéves szerződést kötöttek, nem lép életbe a hosszabbítás. Vagyis Horváth Károly szakmai igazgató, Artner Tamás vezetőedző, Székely Tibor edző és Házi László kapusedző is távozik a ZTE FC-től. Artner Tamást, már a vasárnapi mérkőzés után is kérdezték a sajtótájékoztatón arról, hogy véleménye szerint marad-e, de akkor azt mondta: első „körben” fél évre szólt a mandátuma neki is, s majd elválik, hogy lesz-e folytatás. Hétfőn már arról kérdeztük: felkészült-e a távozásra.

– Úgy érzem, az természetes volt, hogy ilyen eredmény után nem lép életbe a hosszabbítás – mondta Artner Tamás. – Mi felkészültünk a búcsúra, ez várható volt. Ahogy a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón is mondtam, én úgy érzem, hogy az elvégzett munkával és a csapat hozzáállásával elégedett vagyok. Ezért nehéz megmagyarázni, hogy miért nem tudtunk eredményesebbek lenni. A zuhanást csak rövid időre, a jó felkészülés után a tavaszi első meccseken tudtuk megállítani. Utána jött egy balszerencsés időszak, amikor olyan meccseket buktunk el, amiket nyerni kellett volna. A csapat erejét talán a támadószekcióban ítéltük meg rosszul. Köszönöm a vezetőségnek, a munkatársaknak, a szakmai stáb tagjainak munkáját. És köszönöm a közönségnek is, hogy a végén segített a bent maradásban.

A lejárt szerződésű (illetve kölcsönbe vett) labdarúgók közül Vernes Richárd, Szappanos Péter, Patvaros Zsolt, Jelena Richárd, Fodor Ákos, és Lencsés Balázs is távozik. Lejárt a szerződésük, de tárgyalnak a folytatásról Forgács Andrással, Polényi Gáborral, Króner Martinnal és Paudits Patrikkal, akik hétfőn megkapták a klub ajánlatát. Nagy Gábor szabadlistára került, Nagy Tamással és a tavaszt a Siófoknál kölcsönben töltő Balázs Zsolttal, akiknek élő szerződésük van, egyeztetnek a folytatásról.

 

Ágoston Zoltán klubvezetőt arról kérdeztük, mikorra várható, hogy megnevezik az új szakmai stáb összetételét. Mint mondta, a felkészülés június 25-én kezdődik, addigra kell eldőlnie ennek a kérdésnek, hiszen az erősítésnek, vérfrissítésnek szánt labdarúgókat már az új szakvezetésnek kell kiválasztania.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában