Sport

2018.06.25. 17:13

Megkezdte a felkészülést a ZTE FC is, Gajdos és Madarász érkezik

Hétfőn délután megkezdte felkészülését a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata a következő szezonra. A már korábban bejelentett érkezőkön kívül hétfőn kiderült, hogy Gajdos Zsolt és Madarász Márk is a ZTE FC-nél folytatja.

Kerkai Attila

Az már a legutóbbi szezon zárásakor nyilvánvalónak tűnt, hogy a ZTE FC-nél jelentős vérfrissítés következik a nyáron. A kieséstől éppen csak megmenekült csapattól ugyanis már eddig is többen távoztak (Szappanos Péter, Nagy Tamás, Patvaros Zsolt, Króner Martin, Forgács András, Polényi Gábor, Paudits Patrik), és a névsoron végigfutva szinte egytől egyig olyan labdarúgókról van szó, akik alapembernek számítottak Egerszegen.

Nagy Gábor szabadlistára került, a kölcsönjátékosok (Fodor Ákos, Lencsés Balázs, Jelena Richárd) pedig visszatértek klubjaikhoz. Akiknek szerződésük van (Kovács Zoltán, Szemerédi Norbert, Macher Dávid, Devecseri Szilárd, Hudák Martin, Bedi Bence, Babati Benjamin, Fujsz Richárd, Kovács Ádám, Ekker Milán, Horváth Krisztofer, Szökrönyös Dániel, Balázs Zsolt) azoknak hétfőn „fel kellett venni” a munkát és velük együtt az újonan igazoltaknak is. Így a Gyirmóttól érkező Kiss Máténak, valamint a Bp. Honvédtól kölcsönbe kapott Gergényi Bencének is. Azonban hétfőn két újabb igazolása is lett a ZTE FC-nek. Sallói István klubigazgató elmondta, hogy megegyeztek a támadó Gajdos Zsolttal (25 éves), aki Nyíregyházáról érkezik a ZTE FC-hez, de korábban a Puskás FC-ben, a Csákvárban és a Szolnokban szerepelt. A másik új érkező Madarász Márk (23), aki gyirmóti nevelés és ott játszott már fiatalon az NB II-ben és az NB I-ben, de az elmúlt évben a Puskás Akadémia FC-hez szerződött.

Már a télen is szó volt róla, hogy a PAFC kölcsönadja a középpályást, de akkor ez meghiúsult. Madarász kölcsönbe érkezik a ZTE FC-hez. Két próbajátékost is tesztelnek az egerszegiek ezen a héten, a védő Horváth Balázs a Nagykanizsa csapatától, a ZTE-nevelés Pergel Bence pedig az FTC-től érkezik. Utóbbi játékosnak még két év szerződése van a Ferencvárossal, de a legutóbbi szezont Soroksáron, illetve az NB III-as Szentlőrincben töltötte. Balázs Zsolt is megkezdte a felkészülést a csapattal, aki egy éve érkezett vissza a ZTEhez, de az őszi idény után a Siófoknak adta kölcsön a klub. Nagy Tamás, az új vezetőedző már a múlt heti bemutatkozó sajtótájékoztatón is elmondta: ismeri a támadót, jó futballistának tartja, számítana rá.

Nos, Balázs Zsolt sem távozna, hiszen mint mondta, egy éve azért is kötött hároméves szerződést nevelőklubjával, mert hosszú távra tervezett Egerszegen. Sallói István sportigazgató azt még elmondta, hogy két belső védővel és egy csatárral, valamint egy belső középpályással és egy jobbhátvéddel állnak még kapcsolatban, ám velül még nincs egyezség. Azt is megtudtuk, hogy a szakmai stábban erőnléti edzőként kapott helyet a keszthelyi Gaál Miklós. Ő volt a ZTE játékosa is, de a PMFC, az Újpest, a Haladás és egy sor külföldi klub, azok közül is az orosz Amkar Perm és a horvát Hajduk Split korábbi profija csatlakozik a Nagy Tamás vezette stábhoz, melynek tagja még Vlaszák Géza kapusedző és Gombos Zsolt pályaedző. A tegnapi csapattalálkozó után Nagy Tamás megtartotta új együttesének az első edzést is. A ZTE FC a héten idehaza készül, majd jövő keddtől szombatig az ausztriai Murauban edzőtáborozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában