NB III

2018.06.07. 19:49

Márton András várja a szombati Nagyatád elleni osztályozót

Az egymáshoz közeli labdarúgóegyüttesek esetében nemegyszer több kapcsolódási pont is létezik például a játékoskeretekben, és ez a fontos mérkőzéseknél még inkább felértékelődik.

Kühne László

Márton András az őszi, Érd elleni sikeres MK-találkozón. Most is győzni kellene… Fotó: Gergely

Így lehet ez a szombati, Nagykanizsa– Nagyatádi FC NB III-as osztályozó kapcsán Márton Andrással is. A böhönyei illetőségű középpályás kanizsai színekben küzdhet egykori csapata, az Atád ellen, melynél hat és fél esztendőt töltött.

– Természetesen nálam is igaz, hogy mindenképpen más lesz ez a párharc, már csak azért is, hiszen egykori csapatom és játékostársaim ellen mérkőzhetek – mondta el a kettős találkozóval kapcsolatban a 29 esztendős Márton András. – A csapat nyolcvan százalékát még mindig jó ismerősként üdvözölhetem, más részről pedig ellenük az ember még inkább szeretné megmutatni, hogy mennyit is tud. Mint kanizsai labdarúgó, szeretnék én is mindent megtenni azért, hogy a Nagykanizsa folytathassa a harmadik vonalban.

Márton András az őszi, Érd elleni sikeres MK-találkozón. Most is győzni kellene… Fotó: Gergely

Márton András már megtapasztalhatta anno a mostani NB III légkörét.

– Emlékszem, a hatcsoportosról a hármasra való átálláskor még a középmezőny stabil tagjainak is osztályozót kellett játszaniuk, ugyanakkor mi a Nagyatáddal azt követően is a Nyugati csoport tagjai maradtunk még két szezonon át. Nyugodtan mondhatom, hogy onnantól a harmadik vonal csak erősödött. Tartom ezt még úgy is, hogy annak a Nagyatádi FC-nek, mely 2010- ben a Dráva csoportban ezüstérmet szerzett, a csapatkapitánya lehettem.

A tapasztalt középpályás, egyben – januárig – a kanizsaiak csapatkapitánya esetében a kezdő tizenegyben való szombati szereplés még nem vehető biztosra.

– Január elején sérültem meg úgy a vállamon, hogy három hónapot voltam kénytelen kihagyni. Most már fizikálisan utolértem magam, azt pedig a szakvezetés feladata eldönteni, hogy mekkora és milyen szerepet szán nekem az osztályozó párharca során.

Ahogy arról a somogyi játékos tett említést, jó ismerősként üdvözölheti a Nagyatádnál a keret többségét, így Nikolics Vukant is, aki a Chicago Fire csatárának, Nemanja Nikolicsnak a bátyja, míg zalai kötődésű Vörös Ákos kapus, aki a ZTE utánpótlásában pallérozódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában