ZTE-ZÁÉV

2018.06.14. 18:47

A női tekések visszaszerezték a bajnoki aranyat

Csapatszinten nagyszerű évet zárt a ZTE-ZÁÉV női szuperligás tekecsapata, hiszen több év szünet után bajnok lett, míg a Magyar Kupában ezüstérmet szerzett. Csak az egyéni versenyek során hiányoztak ezúttal a jobb eredmények.

Bedő István

A ZTE-ZÁÉV TK női magyar bajnok tekecsapata. A keretben nem lesz változás Fotó: ZTE-ZÁÉV

A sporthoz is nagy szükség van pénzre – a klub anyagi helyzetével kezdte értékelését Borsos József klubelnök is:

– Két biztos ponton, az önkormányzat és a névadó szponzor ZÁÉV Zrt. támogatásán nyugszik a költségvetésünk. A kisebb támogatók segítségét is megbecsüljük, ezek százezer forintos nagyságrendben segítik a klubot.

A ZTE-ZÁÉV TK női magyar bajnok tekecsapata. A keretben nem lesz változás Fotó: ZTE-ZÁÉV

A szakmai értékelés során elmondta, hogy az egyéni versenyeken jobb eredményre számítottak. A ZTE-ZÁÉV játékosai az elmúlt években mindig szereztek érmeket az egyéni ob-ken, most viszont csak pontszerző helyekre futotta a felnőtteknél és az utánpótlás korosztályban is. A csapatbajnokságban annál jobban szerepeltek a hölgyek: a Rákoshegyi VSE-től visszahódított felnőtt bajnoki cím mellett az ifjúsági csapat a negyedik helyen zárt az SZL-ben. Dicséretes teljesítmény nemzetközi porondon az Európa Kupában megszerzett bronzérem. Míg a Világkupán korosztályában Sabján Csenge egyéniben 6., összetettben a 7. helyen zárt.

– Megérdemelten lettünk bajnokok, két legnagyobb riválisunkat, a Rákoshegy I-et és az Ipartechnika Győrt is oda-vissza legyőztük – hangoztatta az elnök, majd tréfásan hozzáfűzte: – Mindössze egyszer kaptunk ki, de ez nem jelentett gondot – ahogy például a Barcelona világhírű focicsapatánál sem.

Jövőre a címvédés a cél

Jövőre cél a bajnoki cím megvédése. A felnőttcsapat együtt marad, a 9 fős keretbe nem terveznek igazolást, és marad az edző, Baján János is. Vállalják a Világkupa-szereplést, és hosszú idő után indulnak a Bajnokok Ligájában.

A csapat vezetői bizakodnak, hogy a következő bajnokságban sikerül több fronton is helytállnia a ZTE-ZÁÉV-nek.

– A bajnoki cím megszerzéséhez nagyban hozzájárult, hogy jóval nagyobb játékoskeretből „gazdálkodhattam” – hangoztatta Baján János. – A megszerzett aranyérem egy­értelműen csapatsiker, mindig csapatként voltunk egységesek. Jellemző, hogy a Rákoshegy elleni mérkőzésen a hazaiak vezettek már 3:0-ra, és onnan fordítottunk. A legfényesebb medálnak külön örülök, a felnőttcsapatnál ugyanis ez az első aranyérmem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában