Sakk

2018.05.29. 19:38

Zalaszentivánon megrendezték a diákoknak szóló I. Szentiván Kupa sakkversenyt

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az I. Szentiván Kupa sakkversenyt az általános iskolában. A viadalra a Dunántúl több megyéjéből is érkeztek.

Kerkai Attila

korosztály dobogósai Fotó: Bedics Adél

Bedics Adél szervező elmondta: azért is rendezték meg e versenyüket, hogy a helyi sakkozóknak hazai pályán is legyen lehetőségük versenyezni. A következő megmérettetést ősszel szeretnék majd megrendezni, de terveik között szerepel egy többnapos, értékszámszerző viadal is. Külön öröm számukra, hogy egy zalaszentiváni fiatal, a Z. Csuti színeiben sakkozó Kósi Kornél Áron is ott volt a korcsoportok győztesei között, ő a hétfordulós versenyt a mezőnyből egyetlenként veretlenül zárta.

A korosztály dobogósai
Fotó: Bedics Adél

Eredmények. A csoport (U20 és felnőttek): 1. Takács Balázs (Alsószölnök), 2. Hardicsay Péter (Hévíz), 3. Balogh Márton (Z. Csuti-Hydrocomp). B csoport (U12–U15): 1. Borhy Marcell (Haladás VSE), 2. Marton Zoltán (Szombathelyi SI), 3. Csidey Csongor (Széchenyi SE Győr). C csoport (U8–U10): 1. Kósi Kornél Áron (Z. Csuti-Hydrocomp), 2. Marton Eliána (Szombathelyi SI), 3. Apró Barnabás (Z. Csuti- Hydrocomp).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában