Tenisz

2018.05.19. 20:21

Valkusz sima győzelmet aratott Zalaegerszegen

A 19 éves magyar teniszezőnek, Valkusz Máténak minden bizonnyal a kedvenc városai közé került Zalaegerszeg: az elmúlt két hétben két ATP-pontokat adó férfi torna egyes versenyét is megnyerte itt.

Varga Andor

Szombaton, a második fináléban különösen imponáló játékkal: a 20 éves észt Kenneth Raisma ellen ugyanis 6:2, 6:1-re győzött. A meccs mindössze 1 óra 7 percig tartott, és az első játszmában Valkusz már 5:0-ra is vezetett, majd ellenfele nyert két játékot, de a feltámadás nem sikerült – a szettet két kettős hibával bukta el. A második játszma ennél is simább volt, Raisma azonban a vereség után így sem volt csalódott. Mint elmondta, súlyos sérülésből tért vissza, és az Egerszegen szerzett páros elsőséget, valamint egyes döntőt jó eredménynek tartja. Valkusz persze nála is boldogabb volt, megköszönte a döntő találkozó iránti élénk érdeklődést, és hozzátette: reméli, a következőkben is sok olyan hibátlan két hetet tud futni, mint Egerszegen.

A házigazda ZTE Tenisz Klub nevében az elnök, Papp Zoltán ugyancsak nagyon elégedetten értékelte az elmúlt 14 napot, hiszen a két torna lebonyolításával nagy fegyvertényt hajtottak végre a zalaiak. Külön köszönte a klubtagok türelmét, akik a versenyek miatt átmenetileg kevesebb pályán hódolhattak kedvenc sportáguknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában