sakk

2018.05.06. 21:24

Tizenegyedszer bajnok az Aquaprofit NTSK!

Címvédőként megvédte bajnoki elsőségét, összesen immár tizenegyedik bajnoki címét szerezte meg az Aquaprofit-NTSK együttese az NB I-es sakk csapatbajnokságban, miután az utolsó két, Budapesten rendezett fordulóban is győzelmet jegyzett.

kl

Balogh Csaba, a kanizsaiak éljátékosa gyakorlatilag az elmúlt tíz bajnoki cím aktív részese és főszereplője volt Fotó: Szakony / ZH

 

Balogh Csaba, a kanizsaiak éljátékosa gyakorlatilag az elmúlt tíz bajnoki cím aktív részese és főszereplője volt Fotó: Szakony / ZH

Aquaprofit-NTSK-Pénzügyőr SE 8,5:3,5

Eredmények (elöl a kanizsaiak): Volokityin-Horváth Cs. döntetlen, Balogh Cs.-Horváth J. döntetlen, Ivanisevics-Balog I. 1:0, Lenic-Hujbert 1-0, Erdős-Seres döntetlen, Márkus-Bakos 1:0, Bánusz-Szük 1:0, Medvegy-Fogarasi 1:0, Ribli-Gara A. döntetlen, Kántor-Szamosközi 1:0, Aczél-

Karácsonyi 0:1, Gara T.-Mokcsay döntetlen.

Két hónapnyi bajnoki kihagyás után ezúttal dupla forduló volt soron a fővárosban, így az Aquaprofit-NTSK is a 2017-18-as idény utolsó felvonására készülhetett. Szombaton a masszív Pénzügyőr ellen oda kellett figyelniük az eredményre, mert a tét nem volt kicsi: a kanizsai klub zsinórban tizedszer hódíthatta el az NB I-es elsőséget. Ennek megfelelően a dél-zalaiak játékosai végül nem is bíztak semmit a véletlenre és biztos győzelmet könyvelhettek el.

MTK Budapest- Aquaprofit-NTSK 1:11

Eredmények: Kállai-Volokityin 0:1, Juhász-Balogh Cs. 0:1, Marosi-Ivanisevics döntetlen, Szabó B.-Lenic 0:1, Terbe J.-Erdős 0:1, Terbe Zs.-Márkus 0:1, Berta-Bánusz 0:1, Fodor-Medvegy 0:1, Lyell-Ribli 0:1, Honos-Kántor 0:1, Molnár-Aczél 0:1, Surányi-Gara döntetlen.

A fővárosi kék-fehérek ellen egyértelmű esélyes volt a kanizsai alakulat és a papírformát érvényesítették is Ribli Zoltánék. Az Aquaprofit-NTSK tizenegyedik – zsinórban tizedik – aranyát szerezte meg, ezzel a magyar csapatbajnokságok NB I-es történetében immár az egyedüli csapat a dél-zalai, mely egyhuzamban tízszer hódíthatta el az elsőséget. Ebben az összevetésben maga mögé utasította a sorozatban kilencszer bajnoki aranyat ünneplő Budapesti Vörös Meteort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában