Legendás edző volt

2018.05.09. 20:50

Elhunyt Németh Lajos a kanizsai futball legismertebb alakja

Életének 86. évében elhunyt Németh Lajos, a Nagykanizsai Olajbányász legendás edzője, a kanizsai futball egyik legismertebb személyisége.

Kühne László

Németh Lajos

Németh Lajos 33 esztendeig edzősködött és az évtizedek során olyan sikereket mondhatott magáénak, mint a Nagykanizsai Olajbányász SE feljuttatása a hazai labdarúgás második vonalába 1973-ban, de azt sem felejthetjük, amikor az 1999-2000-es idényben a legmagasabb osztály, az egész PNB korelnöke volt a szakvezetők között, akit a Hungária körúti stadionban még az MTK akkori trénere, a holland Henk ten Cate is külön köszöntött.

A tréner a 80. születésnapja alkalmából vele készült beszélgetés során úgy fogalmazott, azért is volt mindig jóban a tollforgatókkal, mert elmondta mindegyiküknek: azt írnak, amit akarnak.

Németh Lajos

A sors különös fintora, hogy néhány nap különbséggel, szinte együtt távoztak az egyik legnépszerűbb játékosával, a 70. életévében elhunyt Doszpoth Vilmossal az élők sorából. A földi létükben készültek rá, mégis annak a ’73-as feljutó Olajbányásznak a 45 éves jubileumát ők ketten már a mennyei futballpályákon ülik meg...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában