A megyei csapatok mérlege

2018.04.26. 19:57

Kézilabda NB II: egy zalai pont

Az NB II-es kézilabda-bajnokságban a legutóbbi fordulóban csak három zalai csapat lépett pályára, ugyanis a Hévíz női együttese szabadnapos volt. Egyetlen zalai pontot hozott ez a forduló, amit az N. Izzó SE férfi együttese szállított.

Kühne László, Kerkai Attila, Góth Imre

Kiss Gergely (zöldben) és társai nagy csatában harcolták ki a döntetlent hazai pályán Fotó: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

Északnyugati-csoport, nők:

Egerszegi KK-Bajnok DSE Nemesvámos 27-37 (15-19)

Zalaegerszeg. Jv.: Bőhm, Tuifel.

Egerszegi KK: Tállai – Balogh B. 6, Mátyás 4, Balogh V. 5, Major A., 4, Hári 7, Marton. Csere: Mikolics, Becze (kapusok), Gotthárd 1, Bogár, Novográdecz, Major R., Blaskovics. Játékos-edző: Balogh Beatrix.

A hazaiak az első 10 percben még tartották a lépést a hatalmas iramot diktáló, a tabella második helyén álló Nemesvámossal. A 22. percre 5 gólos előnyt szerzett a Nemesvámos, ettől kezdve felváltva találtak a hálóba a csapatok. A hátrány ellenére az egerszegiek talán eddigi egyik legjobb játékukat nyújtották, s Major Andrea góljait követően még úgy tűnt, hogy maradt esély a pontszerzésre (17-20), de jött az EKK számára egy tízperces gólcsend, s ezzel el is dőlt a találkozó. Az EKK egy erős ellenféllel szemben lőtt sok gólt egy színvonalas, nagy iramú mérkőzésen.

Jók: Balogh B., Mátyás, Hári, Balogh V., Major A.

Délnyugat-csoport, férfiak:

Keszthely Georgikon DSE-MK Pelikán-Siklós KC 24-34 (9-16)

Keszthely, 50 néző. Jv.: Altmár, Horváth M.

Keszthely GDSE: Szemerédi – Baranyai Zs. 3, Harnóczi, Bálványkövi 3, Tóth L. 8, Sasvár 2, Kalotsa, csere: Kovarszki 5, Csiszár 2, Kretz, Mayer 1. Edző: Illés Csaba.

A Keszthely ugyan szépen kidolgozott támadásokkal kezdett, ám ezek rendre elakadtak a keményen védekező vendégekben, s gyors leindításokból magabiztos előnyre tettek szert (11. p.: 1-7). A hazaiak mindent elkövettek az egyenlítésért, ám ezen a napon a szerencsével is hadilábon álltak. Fordulás után új lendületet vett a találkozó és az 51. percben 22-25-re sikerült felzárkóznia a KGDSE-nek. Ekkor a vendégek rázták meg magukat, négy gólt szereztek zsinórban és előnyüket már a találkozó végéig megtartották. A Siklós megérdemelten nyert, ám a különbség ezúttal túlzó.

Jók: Kovarszki, Tóth L., Bálványkövi.

Nagykanizsai Izzó SE- PEAC 28-28 (12-14)

Nagykanizsa, 70 néző. Jv.: Felhő, Öcsi.

Izzó SE: Nagyvizeli – Bándi 8/2, Kiss G. 6, Lebár, Hári 3, Vadász 6, Tóth S. 2. Csere: Török R. (kapus), Jónás 3, Kisgéczi. Edző: Madarász Péter.

Kiss Gergely (zöldben) és társai nagy csatában harcolták ki a döntetlent hazai pályán Fotó: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

A kanizsaiak igencsak készültek a találkozóra, hiszen a hírek szerint a pécsiek beerősítettek a téli szünetben, ehhez képest a baranyaiak az erősítéseik nélkül futottak be. Ugyanakkor úgy alakult a mérkőzés, mintha itt lettek volna, ami annak is volt köszönhető, hogy a hazaiak kihagytak vagy egy tucatnyi ziccert. Ezzel a vendégek belelkesedtek, az Izzó pedig beleragadt a helyzetbe és a pécsiek vonulhattak előnnyel a szünetre. Az eredmény utáni rohanás sokat kivett Madarász Péter együtteséből, ráadásul a PEAC bal átlövőjével nem tudtak nagyon mit kezdeni a kanizsaiak és a végén még nekik kellett örülniük a megszerzett egy pontnak. Jók: Bándi, Vadász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában