Diákolimpia és OB

2018.03.08. 18:50

Nem pihentek a tófeji birkózók

Az elmúlt hetek igencsak mozgalmasra sikeredtek a Tófej SE birkózói számára, hiszen majdnem minden hétvégén versenyre utaztak.

Kerkai Attila

Fotó: Tófej SE

Először serdülő minősítő versenyen Kaposváron szerepelt a Tófej SE csapata, ahol a női mezőny 42 kg-os súlycsoportjában Zsebeházi Andrea első évesként a 3. helyen végzett.

A következő hétvégén Miskolcon rendezték meg a grundbirkózó diákolimpia országos döntőjét, amelyre a tófeji Kincskereső iskola két csapattal is sikeresen jutott tovább. A legjobb grundbirkózó csapatok ugyanis öt területről jutottak az országos döntőbe. A Magyar Diáksport Szövetség tájékoztatása szerint összesen 180 iskola vett részt a küzdelmekben. A tófeji iskola I. korcsoportos és II. korcsoportos csapatából is voltak betegség miatt hiányzók, de így is sikerült minkét együttessel az ötödik helyen végezni.

Az I. korcsoportos csapat tagjai: Orsós Tamás 20 kg, Pataki Ajtony 24 kg, Kaposvári Dominik 28 kg, Tóth Nimród 32 kg, Bóha Levente 37 kg, Nagy Dominik 43 kg, Lakatos Mátyás +43 kg.

Fotó: Tófej SE

A II. korcsoportos csapat: Fatér Ferdinánd 28 kg, Erdélyi Rikárdó 32 kg, Erdei-Nagy Dávid 37 kg, Kámán András 43 kg, Tóth István 43 kg, Farkas Gergő 49 kg, Lukács Egon +49 kg.

Fotó: Tófej SE

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott és vereség nélkül zárta a versenyt Tóth Nimród és Lukács Egon.

És ezzel még nem volt vége a tófejiek menetelésének, hisz a kadett korú lányok minősítő versenyén is indultak. Az 53 kg-os Zsebeházi Marianna 1 vereséggel és 2 győzelemmel a dobogó 3. fokára állhatott fel. A 73 kg-os kategóriában Magasházi Mercédesz nem talált legyőzőre, így aranyéremmel térhetett haza.

A tófeji versenyzőket Szanati József testnevelő-edző készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában