Kosárlabda

2018.03.06. 20:40

Erőltetett menetet kezdenek Kaposváron a ZTE kosarasai

A 21. forduló szerdai mérkőzéseivel folytatódik a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a küzdelem, és elérkezett az alapszakasz hajrája. Erőltetett menet vár a mezőnyre a következő négy hétben, a Zalakerámia-ZTE KK ma (18.00) Kaposváron kezdi meg ezt a szakaszt.

Kerkai Attila

A novemberi meccs/ archív fotó

Fotó: Katona Tibor/ Zalai Hírlap

Bizony, jó régen rendeztek már bajnoki fordulót, eltekintve azoktól a mérkőzésektől, melyeket a hétvégén pótoltak korábbról. A 21. forduló sem lesz teljes, hiszen a nemzetközi kupákban szereplő Körmend és Alba Fehérvár mérkőzését újból elhalasztották.

A Zalakerámia-ZTE KK legutóbb a számára balsikerű, Paks elleni Magyar Kupa-negyeddöntőben lépett pályára tétmérkőzésen, azóta „pihent”, illetve készült.

Erőltetett menet vár ránk

- Sokat dolgoztunk azokon a dolgokon, melyek a Paks elleni kupacsatában nagyon nem működtek – kezdte Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője, amikor a bajnoki „újrakezdés” előtt megkerestük.

- Összességében éppen a támadójátékunkra nem volt jellemző, ami akkor történt, hiszen sablonosak voltunk, rossz döntéseket hoztunk. Szóval e hibák kiküszöbölésén is dolgoztunk, s pár új elemet is beletettünk a repertoárunkba. Garancia nincs rá, hogy később néhány akkori hiba nem jön elő újra, de azt gondolom, jellemzőek ezek biztosan nem lesznek ránk.

Bencze Tamás azt is elmondta, hogy tisztában van vele: erőltetett menet vár a mezőnyre és csapatára is, és igyekeztek felkészülni erre. A fizikai munka mellett két edzőmeccset vívtak: Sopronban pár ponttal kikaptak, de Vaughn és a válogatottal vb-selejtezőn szerepelt Benke nélkül. Az Alba Fehérvárral zártkapus meccsen találkozott a ZTE KK, és ekkor nyertek az egerszegiek.

Kaposvár lesz a következő ellenfél

Szerdán a Kaposvár lesz az ellenfél, két nagyjából azonos mutatókkal rendelkező csapatról van szó (11/9, illetve 9/11 a győzelmi arány, a ZTE áll jobban), s amikor azt említettük, hogy véleményünk szerint a ZTE KK mégis stabilabb csapatnak tűnik, s talán esélyesebb is, a szakvezető számokkal válaszolt.

A novemberi meccs/ archív fotó
Fotós: Katona Tibor/ Zalai Hírlap

- Én nem gondolom, hogy esélyesebbek lennénk – mondta Bencze Tamás. – Ha megnézzük az eddigi mérkőzések statisztikáit, szinte minden mutatóban azonosan áll a két csapat. Idegenben játszunk, így a hazai pálya most a kaposváriak oldalán áll, de nyilvánvaló, hogy győzni utazunk, s lehet, hogy a tavalyi bajnoksághoz hasonlóan ez is kulcsmérkőzés lesz.

Öt mérkőzést kell nyerni

Hat forduló van hátra az alapszakaszból, ha a felsőházba akarunk kerülni, akkor öt mérkőzést nyernünk kell. Négy sikerrel is oda lehet jutni, de az már „necces”, számításaim szerint háromnál már nem lesz esély erre...

Nem könnyű feladat, de nem is lehetetlen az öt közé kerülés, ám ehhez a hátralévő mérkőzéseken szinte végig száz százalékon kell majd teljesíteni. A célunk az, hogy sikerüljön. Ehhez gördülékeny támadásokra lesz szükség például Kaposváron is, és a védekezésnek is „egyben” kell lennie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában