Sport

2018.02.04. 16:00

Szentgróti kézilabdás napok

Immár negyedik esztendeje, hogy az esztendő elején pár napra Zalaszent-grót válik a zalai kézilabda sportág „fővárosává”, ahol a Zala Megyei Kézilabda Szövetség évértékelő és díjkiosztó ünnepségét rendezi, majd a „Kézilabda a családban” elnevezésű találkozót is megtartja a Zalaszentgrót KC-val közösen.

Iglódi Endre, Kerkai Attila

A „Kézilabda a családban” program lényege a generációk együtt sportolása

A Zala Megyei Kézilabda Szövetség és a Zalaszentgróti Kézilabda Club immár hagyományosan negyedik éve szervezi meg a „Kézilabda a családban” című programot, amelynek évek óta nagy sikere van mind a megjelent csapatok, szülők, gyermekek és a közönség körében.

A tornán belül emlékeztek meg Husz Ferenc sporttársukról, aki a zalaszentgróti kézilabdasportnak egyik meghatározó tagja volt. A tornát megtisztelte Lelkesné Tomann Rozália zalai születésű, 172-szeres válogatott is.

A „Kézilabda a családban” program lényege a generációk együtt sportolása

A családi nap keretében először a Lenti, Nagykanizsa, Zalaegerszeg és a Zalaszent-grót U11-es leánycsapatai mérkőztek meg. A tornát a Lenti csapat nyerte Ezt követően a Zalaszentgrót-Nagykanizsa U9-es leánycsapatok mérkőzése következett, ahol kanizsai győzelem született. Ezután Császár Renáta vezetésével az U7-es szivacskézilabdás leányok tartottak bemutatót a nagyszámú közönségnek.

Nagy sikert aratott a női hetesdobóverseny is, a családi vetélkedőt pedig több mint ötven résztvevővel sikerült lebonyolítani. Szülők gyermekeikkel együtt, vállvetve vetélkedtek a győztes pontokért. A torna zárásaként a Zalaszentgróti KC leány felnőtt csapata Körmend NB II-es csapatával mérkőzött, ahol szoros, nagy küzdelemben a helyi csapatnak egy góllal sikerült nyernie.

- A jól sikerült rendezvényt jövőre is szeretnénk folytatni, mivel mind a csapatok, mind a közönség, mind pedig a szülők egy örömteli, vidám napot tölthettek együtt a kézilabda keretein belül – tudtuk meg Császár Józseftől, a Zalaszentgrót KC elnökétől, a megyei szövetség elnökségének tagjától.

Balról Csatáné Balogh Beatrix, Lelkesné Tomann Rozália, Gódorné Nagy Marianna és Mátyás Auguszta

A tornát megelőzően tartották meg a ZMKSZ hagyományos évértékelő és díjkiosztó ünnepségét. Az eseményről már beszámoltunk, benne arról is, hogy négy, zalai kötődésű korábbi válogatott játékos is jelen volt, akik összesen 661 válogatottsággal rendelkeznek. Zalaszentgróton korábban soha ennyi válogatottság nem volt még jelen egy eseményen.

Mint említettük, Lelkesné Tomann Rozália a családi napon is részt vett, akiről talán kevesen tudják, hogy Keszthely szülötte. Hévízen nőtt fel. A Keszthelyi Haladás játékosa lett, vezérletével előbb NB II-be, majd NB I/B-be jutottak. Később a Budapesti Spartacus, majd az FTC játékosa lett, a Ferencvárosban 228 meccsen 678 gólt lőtt. Az 1971-es hollandiai vb bronz-érmese, majd az 1975-ös vb-nek is, az 1976-os montreali olimpián szintén, ahogy az 1978-as vb-n is bronzérmes lett. 172-szeres magyar válogatott.

S akikkel együtt köszöntötték a ZMKSZ közgyűlésén. Gódorné Nagy Marianna, aki Csorna szülötte, majd a TFSE és 1979-től a Vasas játékosa. Ötszörös magyar bajnok, egyszeres kupagyőztes. 1982-ben a BEK győztese. 281-szeres válogatottságával a legtöbbször volt válogatott, több mint ezer gólt lőtt, olimpiai és világbajnoki bronzérmes és vb-ezüstérmes. A Lenti Gó-Na edzője, 1995-től Szentgyörgyvölgy az otthona. Az Egerszegi KK női csapatának jelenlegi tagja és edzője, Csatáné Balogh Beatrix, aki Csornán nőtt fel a Dunaferrnél, Pécsett, Székesfehérváron érte el legnagyobb sikereit, aki 170 válogatott meccsén 503 gólt lőtt. Világbajnoki bronz-érmes, olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnoki bronzérmes. A kanizsai születésű Mátyás Auguszta 38 magyar válogatott meccsén 108 gólt szerzett. Az N. Olajbányász női csapatának tagjaként 1991-ben magyar gólkirálynő lett, majd a Dunaferrhez igazolva újra, a Vác színeiben még háromszor. Atlantában olimpiai bronzérmes volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában