Labdarúgás

2018.01.31. 17:06

Vernes-dupla után Kovács-tripla

Szerdán kétszer hatvan perces találkozón játszott újabb felkészülési meccset a ZTE FC és a szlovén II. ligában 3. helyen álló NK Nafta Lendava. A ZTE mindkét „hosszított” félidőt nyerte.

Kerkai Attila

ZTE FC-NK Nafta

Lendava 2-0

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: dr. Kovács.

ZTE FC: Kovács Z. – Koszó, Króner, Devecseri, Fodor Á. – Patvaros – Vernes, Bedi, Hudák, Babati – Paudits.

Gólszerző: Vernes (53., 56. – 11-esből).

ZTE FC-NK Nafta

Lendava 3-0

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: dr. Kovács.

ZTE FC: Szemerédi – Horváth Cs. (Péntek B.), Polényi, Forgács, Lencsés – Horváth K. (Horváth L.), Ekker, Szökrönyös, Szabó P. (Fujsz) – Kovács Á., Gyökér.

Gólszerző: Kovács Á. (23., 34., 46. – 11-esből).

 

A lendvai csapat néhány napot Zalaegerszegen tölt el mini edzőtáborában és a két klub immár testvércsapatnak is számít Végh Gábor tulajdonos révén. Korábban úgy volt, hogy délelőtt és délután mérkőzik meg egymással a két csapat, aztán úgy döntöttek, hogy egymás után két 60 perces „etapra” bontják szerdai találkozásukat.

Az első felvonásban lüktető játékot láthattunk, benne kemény belépőkkel, de sportszerű keretek között. A ZTE FC a záráshoz közeledve Vernes révén egy remek emeléssel szerzett előnyt, amit Vernes Richárd duplázott meg.

A második részre az egerszegiek teljes sort cseréltek és szlovén oldalon is hasonló volt a helyzet. A ZTE-ben nagyrészt saját fiatalok és azok a zömében fiatal játékosok jutottak szerephez, akiket tesztelt a szakvezetés. Megjegyzendő: a Naftában Szabó Patrik és Rózsa Ruben lépett pályára , akik az egerszegiek utánpótlásának tagjai. Nos, itt három gól született Kovács Ádám kapu előtti határozottsága révén.

A ZTE csütörtökön összetartáson vesz részt (konkrétan disznóvágás a program), és változott a szombati menetrend. A csapat nem utazik el a PMFC-hez, hanem délelőtt 10 órától a keret egyik fele Egerszegen a Sárvárral mérkőzik meg, a másik garnitúra 13 órától a Hévíz vendége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában