Csúcs

2018.01.07. 20:30

Major Veronika országos csúcsa

A női légpisztolyosok között Major Veronika országos csúccsal nyerte meg a sportlövők második Európa-bajnoki válogatóversenyét Százhalombattán.

Zalai Hírlap

Fotó: Archív

A BEFAG Keszthelyi Erdész LK kiválósága, Major Veronika 579 körrel végzett az első helyen, ami nemcsak új országos rekord, hanem nemzetközi viszonylatban is kimagasló eredménynek számít. A keszthelyi versenyző ráadásul eddig még junior korosztályú volt, s az idei évtől lépett a felnőttek közé.

A százhalombattai válogatónak további zalai vonatkozásai is vannak. Somogyi Péter, a ZTE Sportlövész Klub válogatott légpuskása a második helyen végzett, tovább erősítve kijutási esélyeit az Eb-re. A szintén zalaegerszegi, ám a BHSE színeiben versenyző Tátrai Miklós megnyerte férfi légpisztolyos számot.

Fotó: Archív

A harmadik válogatót január 20-21-én Budapesten rendezik meg, azt követően hirdetnek keretet a győri rendezésű, februári kontinensbajnokságra. Lényeges változás a korábbiakhoz képest, hogy a nemzetközi versenyeken a nők – a férfiakhoz hasonlóan – már hatvan kört lőnek, és nem pedig negyvenet.

Eredmények. Férfi légpuska: 1. Sidi Péter (KOSE) 625,5 kör, 2. Somogyi Péter (ZTE SK) 625,2, 3. Kapás István (KVSE) 624,2. Férfi légpisztoly: 1. Tátrai Miklós (BHSE) 566 (15x), 2. Nagy László (BHSE) 566 (12x), 3. Joó Attila (SZHB) 562. Női légpisztoly: 1. Major Veronika (BEFAG Keszthelyi Erdész LK) 579 – új országos csúcs, 2. Csonka Zsófia (PSN Zrt.) 571, 3. Tobai-Sike Renáta (BHSE) 565.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában