III. osztály

2018.01.31. 18:41

A Hévíz II együttese a Keleti-csoportban most is meghatározó csapat

Nem újdonság a Hévíz II együttesének már, hogy a megyei labdarúgó-bajnokság III. osztályában a Keleti-csoportot vezetik félidőben. Így van ez most is, a fürdővárosiak mérlege is imponáló, hiszen 14 mérkőzésüket megnyerték, és mindössze egy döntetlenjük van.

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto

A kérdés ezek után már csak az, vajon nem „unják-e” ezt az állapotot, ám Fóth Gyula, a csapat vezetője és edzője szerint az egészséges versenyszellem az, ami hajtja őket.

- Nyertes típusú csapat vagyunk, mindenkiben benne van a versengésre való igény, s ha ennyi idősen is megy ez, akkor miért ne... – kezdte válaszát Fóth Gyula. – Csapatunkból sokan a vendéglátásban dolgoznak, jó kikapcsolódás a hétvégeken a meccselés. Viszont sokszor mondtuk már, hogy elég lenne egy-egy csoportban 12 csapat, mert sok a mérkőzés, ráadásul mindig van olyan együttes, ami közben visszalép. Mindegy, szerencsére mi mindig ott tudunk lenni a tabella elején és az is fontos, hogy a csapattagok mindegyike vagy Hévízen él, vagy innen indult, de mindenképpen van kötődése a városhoz, illetve a klubhoz.

Fotó: Pezzetta Umberto

Egy esztendeje is őszi első volt a Hévíz II, s ugyan nem nyerte meg a bajnokságot (a végén a Kehidakustány győzött a Keleti-csoportban), ám akkor is felmerült: el kell kezdeni a fiatalítást a csapatnál. Hogy állnak ezzel?

- Valóban, az egy évvel ezelőtti beszélgetéshez képest 4-5 fiatallal frissítettük a keretünket – folytatta Fóth Gyula. – Egy kialakult társaságba integrálni a fiatalokat nem könnyű, hiszen van, hogy 15-20, de akár 30 év korkülönbség is lehet az egyes csapattagok között. Más az érdeklődési kör is, de bevonjuk a meccsek utáni összejövetelekbe a fiatalabbakat. Másrészt azért jó, ha bő a létszám, mert eleve hét cserelehetőség van ebben az osztályban, s játsszon mindenki, amennyit tud, ha már velünk van.

A Hévíz II eleve második csapat, feljebb lépni, magasabb osztályt vállalni nem nagyon tudnának. Ehhez az utánpótlás csapataiból is dupla létszámra lenne szükség. Éppen ezért nem is tervezik ezt, sokkal inkább élvezni szeretnék továbbra is a futballt.

- Szerencsére kiegyenlített a mezőny, a mi csoportunkban is van több jó együttes – tette még hozzá Fóth Gyula. – Ennek mi is örülünk, a korábban említett versenyszellem miatt. Ez csapaton belül is működik, szerencsére nem egy-egy ember lövi a gólokat, hanem eloszlik a tagok között ez a felelősség. Továbbá fontos, hogy a riválisokkal jó viszonyt ápoljunk, s hadd említsek egy példát: az FC Keszthely II csapatával játszottunk egy jó meccset, de utána közös vacsorával zártuk le, hiszen csak a pályán vagyunk riválisok, az életben nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában