Női kosárlabda

2018.01.14. 11:25

Hátrányból fordítva győzött a ZTE NKK (frissítve)

Közel egy hónap szünet után játszott a ZTE NKK bajnokit. A zalaiak ellenfele, közvetlen riválisuk a PINKK Pécsi 424 együttes volt. Két ellentétes félidőt produkáltak a csapatok, végül a másodikban pontosabban és harcosabban játszó egerszegiek örülhettek a győzelemnek.

Jóna István

PINKK Pécsi 424- ZTE NKK 55 – 72 (16-9, 16-12, 15-24, 8-27)

Kozármisleny, Fodor Attila, Kovács Nimród, Vida Béla

PINKK Pécsi 424: Ruják 6, Sarok 11/9, Benke 14/12, Cheslek 7, Slaughter 8, csere: Sánta 2, Cukic 2, Jakovina 5/3, Kovalcsik, edző:Jens Tillman

ZTE NKK: Koziar 21/6, Kovács-, Jeffery 6/3, Hegedüs-Őri 7, Pavel 17, csere: Parker 15, Gáspár-Szalay 6/3, edző: Gáspár Dávid

Két perc elteltével már 8-0-ra vezettek a hazaiak. Első vendég pontokat Parker szerezte a 4. perc elején büntetőből (8-2). A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, és csak de Parker és Gáspár-Szalay Virág pontjainak köszönhető, hogy nem kétszámjegyű maradt a különbség a csapatok között (16-9). A második negyedben sem találta a játék ritmusát a ZTE NKK és a hazaiak rendre kihasználták megingásaikat. A haza megtartották tíz pont körüli előnyüket a félidőre. A nagyszünet jót tett a lányoknak, mert egy egészen más csapat jött ki a parkettre.

A harmadik játékrész elején még akadozott a gépezet és egy-egy hárompontossal még tartották előnyüket a hazaiak. Pavel elkezdte gyűjtögetni a kosarakat és a vendégek védekezése is sokkal szorosabb lett. A negyed felénél Gáspár-Szalay hármasával indították meg az igazi hajrát (43-35). Koizar, Hegedüs-Őri és Parker szállította a pontokat és 0-11-es rohanással a 28. percre kiegyenlítettek (43-43). A negyed végén Jakovina kosarával még a PINKK vezetett (47-45). A záró negyed elején Benke és Koizar hárompontost váltott, majd Pavel egy közelivel egyenlített (50-50). Keményen védekezett a ZTE NKK és ez nem tetszett a hazaiaknak és sokat hibáztak. Elkapták a ritmust a vendégek és sorra szerezték a pontokat. A 35. percre 0-13-at rohanva szinte el is döntöttük a mérkőzést (50-63). Nem volt megállás Koizar, Hegedüs-Őri és Parker hozta a pontokat és teljesen elbizonytalanították ellenfelünket. A végén Koizar büntetőivel alakult ki az 55-72-es végeredmény.

Gáspár Dávid:- Két arcunkat mutattuk meg ezen a találkozón. Az első félidőben érződött a lányokon, hogy régen játszottak tétmérkőzést, vagy egyszerűen így szálltunk le a buszról. Nem volt ritmus a játékunknak. A nagyszünet után egy teljesen más mentalitású csapat jött ki az öltözőből és fokozatosan vettük át a mérkőzés irányítását és végül megérdemelten nyertünk egy fontos mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában