Z+D Kupa

2017.12.14. 18:55

Huszonhárom minőségi csapat

Újabb nagyszabású teremlabdarúgó tornát rendeznek a megyében, egészen pontosan Keszthelyen, ahol a Z+D Kupa jelenti a hétvége egyik legizgalmasabb sporteseményét.

Kerkai Attila

A tavalyi keszthelyi torna egy pillanata. Két napon át tart a küzdelem Fotó: archív/Pezzetta

A decemberi időszakban sorra rendezik a teremlabdarúgó tornákat és az évek során a keszthelyi viadal is rangot vívott ki magának nemcsak a térségben, de szélesebb körben is. Jól jelzi ezt, hogy az idei Z+D Kupa résztvevői között megtalálhatók egészen távoli városokból nevezett együttesek is.

A 15. sorszámot is viselő tornán 23 csapat vesz részt, de Fóth Gyula, a Z+D Kupa főszervezője elmondta: nem a mennyiségre, inkább a minőségre „mentek rá.”

- Szerintem a mezőny az általunk vártnál is sokkal erősebb az idén, de ennek csak örülünk – nyilatkozta Fóth Gyula két nappal a nyitány előtt. – Olyan együttesek is a nevezettek között vannak, melyek országos viadalokon is rendszeresen megmérettetik magukat. Relatíve kevés zalai csapat található az indulók közt, viszont a távolabbról érkezők valóban erős kispályás együttesek.

A tavalyi keszthelyi torna egy pillanata. Két napon át tart a küzdelem Fotó: archív/Pezzetta

S hogy mire is gondolt a főszervező? A Szigetszentmiklós-4IG például az NB II-es futsalbajnokság Nyugati-csoportjának második helyezettje, persze azt nem tudni, hogy egy az egyben a bajnokságban szereplő együttesükkel érkeznek-e, mindenesetre neveztek. Továbbá vannak a mezőnyben az országos minifoci bajnokságban szereplő csapatok is, de Budapest, Vép, Sopron, Ajka, Győr és Kaposvár is „küldött” csapatot az erőpróbára.

Természetesen a Fóth Gyula által is említett zalai csapatok mellé, hiszen a „helyi erők” sem hiányozhatnak a keszthelyi Csokonai Sportcsarnokból.

A szervezők a mezőnyt öt csoportba sorolták, szombaton három, vasárnap pedig újabb két csoport küzdelmeit rendezik meg. Utána pedig az egyenes kieséses szakasz következik, egészen a vasárnap esti zárásig.

A Z+D Kupa szombaton 9.30, vasárnap pedig 9 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában