Kosárlabda

2017.11.07. 13:09

James Kinney vasárnap akár már játszhat is

Ahogy a múlt héten már megírtuk, James Kinney a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapatának első számú jelöltje a megüresedett irányító posztra.

Kerkai Attila

Fotó: Katona Tibor

 

Információnk megbizhatónak bizonyult, hiszen a klub kedden bejelentette: James Kinney visszatér Egerszegre, hiszen a 2015-2016-os szezonban is a kék-fehéreket erősítette.

Govens, Kinney, Pantelic – kihagyhatatlan hármas volt a két évvel ezelőtti csapatból és a Zalakerámia-ZTE KK abban az évben remekül teljesített. Öt év után ismét a rájátszásba került, az alapszakaszt a harmadik helyen zárta, a bajnokságot pedig az ötödiken. Az egerszegi légiósok útja másfelé vezetett, James Kinney-t a bajnok Szolnok igazolta le, de a bajnokság elején az egyik edzésen kézsérülést szenvedett.

Visszatérése után 8 mérkőzés jutott az amerikai fiúnak, aki idén januárban távozott a Tisza-partiaktól, később az Inter Bratislava játékosa lett, ahonnan áprilisban jött el. A nyáron kézműtéten esett át, s már ekkor is a ZTE KK látókörébe került.

Az egerszegi klubnál Rayshawn Simmons távozása után keresték az irányító posztra az új légióst. Kinney az első számú jelölt volt, akivel sikerült megegyezni. A ZTE KK közleménye szerint James Kinney megérkezése után öt napon belül orvosi vizsgálaton kell, hogy átessen és próbaidő is szerepel a megállapodásban. Stárics Kornél ügyvezetőt arról kérdeztük, konkrétan milyen feltételekkel érkezik az amerikai fiú.

Fotós: Katona Tibor

- A szokottnál, ami általában tíz nap, hosszabb próbaidőt jelöltünk meg, hiszen Kinney műtéten esett át és tavasz óta nincs csapata – hallottuk az ügyvezetőt. – Egyébként azt is el kell mondani, hogy már korábban is felvettük vele a kapcsolatot, így már a nyáron. Amikor Reevestől elköszöntünk Kinney akkor még azt jelezte, hogy egyelőre nincs százszázalékos állapotban. Azóta eltelt két hónap, újra kerestük, s most már a játékos is azt közölte, hogy kész a játékra. Természetesen az orvosi vizsgálathoz ragaszkodunk, de ez az ilyen esetekben megszokott.

A Zalakerámia-ZTE KK vasárnap lép pályára legközelebb, amikor a Kaposvárt fogadja. S hogy játszik-e Kinney? Ez még sok mindentől függ, hiszen mint Stárics Kornél elmondta, Kinney Amerikából érkezik, jó esetben csütörtökön, de lehet, hogy csak pénteken fut be.

A játékengedélye ennyi idő alatt kiváltható, de ott van még a szakmai rész, hogy Bencze Tamás vezetőedző várhatóan két-három edzés után „élesben” is beveti-e. Ami előny, hogy James Kinney-t nemcsak a szakvezető (a játékosa volt), de a keret néhány tagja ismeri, hiszen csapattagok voltak. Továbbá a közönség, valamint a környezet ismerős lesz számára, a beilleszkedése is könnyebben megtörténhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában