Sportlövészet

2017.11.28. 19:19

Hungarian Open nemzetközi verseny zalai sikerekkel

A Nyíregyházán megrendezett, nagy hagyományokkal bíró Hungarian Open nemzetközi sportlövész viadalon a keszthelyi BEFAG LK és a ZTE Sportlövész Klub is részt vett.

Kerkai Attila

A keszthelyi Major Veronika két szakágban is remekelt a múlt hétvégi Hungarian Openen Fotó: BEFAG LK

A 14 ország részvételével lezajlott viadal évek óta fontos állomása a hazai lövészeknek is. Légpuska, légpisztoly és távcsöves futócéllövő légpuska szakágakban mérték össze tudásukat az indulók. A keszthelyi Major Veronika futócéllövészetben papírforma teljesítményt nyújtott, mindkét versenyszámát megnyerte, ráadásul hatalmas fölénnyel. A junior lányok mezőnyében a 20+20 lövéses versenyszámban 376, míg a 40 vegyes számban 382 kört ért el.

A keszthelyi BEFAG LK többszörös junior világ- és Európa-bajnok versenyzője ma már a légpisztolyos, olimpiai számban is nemzetközi szintű versenyző. Major Veronika a 10 méteres légpisztoly számban 372 körrel a 4. helyen jutott a döntőbe, ahol végül a szintén magyar Nagy Viviennel lőhetett párbajt az aranyért. Ellenfele jobbnak bizonyult, így a zalai kiválóság ezüstérmet szerzett a juniorok között.

A keszthelyi Major Veronika két szakágban is remekelt a múlt hétvégi Hungarian Openen Fotó: BEFAG LK

Major Veronika Nyíregyházán indult a felnőttek mezőnyében is, ahol az alapversenyt (amiben összesen negyvenegyen lőttek) a második helyen zárta 383 körrel. A döntőben aztán ismét kiválóan lőtt, és legjobb magyarként bronzérmet szerzett.

Major Veronika következő nemzetközi megmérettetése pedig máris küszöbön áll, hiszen a hét végén Zágrábban lép majd lőállásba.

A ZTE Sportlövész Klubot hárman képviselték a nyíregyházi viadalon: Havasi Ferenc, Somogyi Péter és a még utánpótláskorú, de a juniorok közé benevezett Kurucz Máté. Utóbbi a légpuskás versenyszámban az alapversenyt 607,9 körrel a kilencedik helyen zárta, alig maradt le tehát a nyolcas döntőről. A felnőttek között Havasi Ferenc 588,7 körrel 17. helyen végzett a felnőtt 60 lövéses légpuskás versenyben.

Somogyi Péter viszont a 2. helyen jutott a fináléba 628,4 körös alaperedménnyel. A döntőben a szerb Janjic-csal szemben csak szétlövéssel és 0,1 körrel maradt alul és végzett az 5. helyen. Másnap Somogyi szintén második helyen, 623,3 körrel jutott a döntőbe, ahol ugyancsak szétlövéssel, és ismét 0,1 körrel lemaradva hatodik, pontszerző helyen végzett.

Vasárnap Kurucz Máté 605,1 körös teljesítménnyel 21. lett az összevont korcsoportban, Havasi Ferenc 594,2-vel javított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában