ZTE FC

2017.10.01. 17:48

A ZTE FC nagyon fontos sikert ért el idegenben

TATABÁNYA A labdarúgó NB II 11. fordulójábna a Budaörs vendége volt a ZTE FC. A találkozót a fővárosiak ideiglenes otthonában, a tatabányai Grosics Gyula Stadionban rendezték meg. A ZTE ezúttal nem hibázott, nagyon fontos győzelmet szerzett.

Kerkai Attila

Fotók: Szekeres Péter

Budaörs FC – ZTE FC 1-2 (0-1)

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 200 néző. Jv.: Radványi (Szalai, Szabó).

Budaörs: Bese – Menyhárt, Gyurácz, Tányéros, Medgyes – Szántó (Lengyel, 64.), Sajbán Miklós, Czvitkovics, Deli (Deli, 67.) – Horváth R. (Csobánki, 80.), Sajbán Máté. Szakmai igazgató: Bognár György.

ZTE FC: Szappanos – Nagy G., Forghács, Koszó, Szabó M. – Dubek, Végh (Ekker, 55.), Nagy T. – Babati (Patvaros, 84.), Vernes (Polényi, 93.), Fujsz. Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Gólszerzők: Czvitkovics (87.- 11-esből), illetve Gyurácz (9. – öngól),Vernes (73.)

Sárga lap: Medgyes (39.), illetve Nagy T. (40.), Szabó M. (59.), Koszó (67.), Patvaros (86.).

Igencsak mozgalmasra sikeredett a mérkőzés első negyed órája. A ZTE FC már a 9. percben vezetéshez jutott, amikor Fujsz kissé balról tekert a hosszú sarok irányába, ám a labdába fejjel beleszúrt Gyurácz és a labda a hálóban kötött ki, 0-1. A találat így öngólnak minősült, mindenesetre vezetett az egerszegi csapat, de rögtön ezután egyenlíthetett volna a Budaörs. A 11. percben ugyanis a kapu előteréből fejelt kapura a volt egerszegi Horváth Roland, de a labda a felső lécről a gólvonalra pattant, onnan pedig kifelé. A budaörsiek reklamáltak, hogy bent volt, de nem. A kezdés alapján újabb hjelyzeteket és gólokat lehetett várni, melyek viszont elmaradtak. Kezdetben még a ZTE, a félidő derekától pedig a házigazdák kezdeményeztek többet. A zalaiak kontrákat vezettek, ám kevésbé pontosan, így elhaltak ezek a próbálkozások. A Budaörs két legveszélyesebb emberére, a már 10 gólos Sajbán Mátéra és a rutinos Czvitkovics Péterre nagyon figyeltek a ZTE játékosai. Helyzetek nem adódtak, hogy aztán a félidő hajrája megint megélénküljön. A legnagyobb helyzet a zalaiak előtt adódott. A 45. percben Nagy Gábor lövését Bese bravúrral tolta szögletre, a beadásból aztán Végh Gábor nagyon szép mozdulattal sarkazott kapura, de a visszavetődő Bese a gólvonalon elcsípte a labdát.

A második félidőt valamivel élénkebben kezdte a házigazda, de nagy helyzete így sem adódott. Viszont egyre többet támadott és a 60. percben Horváth Roland alig fejelt mellé. A ZTE FC csak kevés támadást tudott vezetni, hiszen nem tudták, vagy csak elvétve eljuttatni a labdát a támadó harmadba. Gyakorlatilag folyamatosan a Budaörs támadott, viszont a zalaiak jól védekeztek, így nagy helyzet nem adódott a vendéglátók előtt sem. Az is igaz ugyan, hogy ez így veszélyes harcmodor volt a zalaiaktól, hiszen ahogy teltek a percek, a fáradtság és a kihagyás miatt bármikor közbejöhet ilyenkor egy-egy hiba. Amikor kezdett volna meleg lenni a helyzet, növelte előnyét a ZTE. Vernest vágták fel a 16-os vonala előtt, a 18 méterre letett labdának Vernes futott neki és a léc alá nyesett, 0-2. Az egerszegiek szempontjából a legjobbkor jött ez a gól, és egyre több kontrát is vezettek. Előbb Vernes lövését fogta a kapus, nem sokkal később Fujsz lövését pedig blokkolták. Az idő fogyott a Budaörsiek számára, a 84. percben Sajbán Máté alig fejelt mellé, azaz a meccsnek még nem volt vége... Sőt! A 86. percben a csereként beállt Patvaros rántotta le Sajbánt, a megítélt büntetőt pedig Czvitkovics félmagasan belőtte, 1-2. A Budaörs az egyenlítésért támadott, a 91. percben viszont Dubek teljesen egyedül lépett ki középen, de a kapusba lőtt.

Ezzel lett vége a találkozónak, a ZTE FC megnyerte a mérkőzést. Akkor tudott újabb gólt szerezni, amikor a legfontosabb volt és ez is nagyon sokat számított.

Bognár György: „Körülményesebben és tompábban játszottunk, mint korábban szoktunk. Kevés helyzetet dolgoztunk ki, az ellenfél masszívan védekezett, amit nem tudtunk átjátszani.

Zoran Spisljak: Nagyon kiegyenlített mérkőzés volt, az elején gólt szereztünk, d a Budaörs kapufája jelezte, hogy nagyon figyelnünk kell. Jól védekeztünk és végig tudtuk az ellenfél kapuját is veszélyeztetni. Kettő gólos vezetésünk után már tudtuk, hogy meglesz a mérkőzés, elégedett vagyok a látottakkal.

Fotók: Szekeres Péter

 

Címkék#foci#ZTE FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában