Női foci

2017.09.12. 20:03

A ZTE női futballcsapata nyerte a zalai rangadót

Nagy taktikai csatát is hozott a női labdarúgó NB II-es bajnokság Nyugati-csoportjának megyei rangadója a kanizsai Ziccer és a ZTE FC között. A találkozót végül a három forduló után hibátlan mérleggel éllovas egerszegiek nyerték meg.

Kühne László

A nagykanizsai Szollár Bernadett (bordó mezben) és a zalaegerszegi Nagy Bianka összecsapása a női labdarúgó NB II zalai rangadójáról

Fotó: Szakony Attila

Ziccer NLSE–ZTE FC 1-3 (0-2)

Nagykanizsa, Mindenki Sportpályája, 50 néző. Jv.: Magyar Á.

NLSE: Balassa Sz. – Kovács F. (Kovács L.), Veres, Balassa D., Latin, Boros, Farkas, Horváth R. (Bársony), Szollár, Szabó Zs., Horváth E. Edző: Benedek József.

ZTE: Fülöp – Szegedi (Németh K.), Kerkai, Sümeghy (Németh D.), Gáspár (Tauker,), Csimcsa, Major, Bánfi (Császár), Széplaki, Tolnay, Nagy B. Edző: Pergelné Kalamár Andrea.

Kissé megilletődötten kezdtek a hazaiak, az első félidő egyértelműen a ZTE-é volt, s az egerszegiek már rögtön az elején a vezetést is megszerezték. Ugyan idővel a kanizsaiak azért feljavultak, a vendégek azonban kihasználtak egy rövidzárlatot és máris megduplázták előnyüket a félidő közepén.

A nagykanizsai Szollár Bernadett (bordó mezben) és a zalaegerszegi Nagy Bianka összecsapása a női labdarúgó NB II zalai rangadójáról

A második játékrészben az NLSE összeszedettebben kezdett, kétcsatáros játékra történő átállásukkal kicsit meg is lepték a zalaegerszegieket, a Zete vissza is húzódott, ugyanakkor veszélyesen kontrázott. Ebből aztán meg is szerezték harmadik találatukat a megyeszékhelyiek, majd az 59. percben egy szép akciót követően szépíteni tudtak a vendéglátók. Még jócskán volt hátra idő a mérkőzésből, a nagykanizsaiak azonban nem tudtak még közelebb kerülni ellenfelükhöz. A vendégek rutinosan őrizték az előnyüket, és harmadszor is győztek a szezonban.

Gólszerzők: Horváth E., illetve Szegedi (2), Bánfi.

Jók: Balassa Sz., Horváth E., Szollár, illetve Szegedi, Nagy B., Tolnay, Németh D.

Benedek József: „Sajnos megint komoly technikai hibák miatt kaptunk ki. Hiányzik a mérkőzésrutin, illetve a higgadt, tudatos játék.”

Pergelné Kalamár Andrea: „Az első félidő a miénk volt, majd a kanizsaiak a kétcsatáros játékra való átállással megleptek minket. Akkor is szerezték góljukat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában