Atlétika

2017.09.28. 19:10

„Tesztversennyel” az atlétikai WHC Kupáért

Egyelőre még az utolsó simításokat végzik Zalaegerszegen a Városi Sportcentrum atlétikai pályájának felújításán dolgozók – a hivatalos pályaavató ünnepség október 5-én lesz –, ám pénteken 15 órakor elkezdődik versenykörülmények között is a pálya tesztelése.

Kerkai Attila

A tavalyi országos döntő fiú 60 méteres számának befutója, még a régi rekortánon. Pénteken újra az ország legtehetségesebb versenyzőit várják, de már az új pályára

Fotó: Szekeres Péter

Zalaegerszegen több évtizedes hagyomány, hogy a vidékbajnoksággal párhuzamosan megrendezik a „Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb atléta?” tehetségkutató országos döntőjét.

 

Az idei felújítási munkálatok miatt a nyár elején ezt a versenyt nem tudták megrendezni, ám Tóth Zoltán, a Zalaszám ZAC korábbi elnöke, a névadó támogató vezetője felajánlotta, hogy a hagyományos WHC Kupa idén is kerüljön megrendezésre.

– Nem várhattunk októberig, a versenyszezon végéig, hiszen a „Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb atléta”? országos döntőjére már több mint két évtizede számítanak az ország legjobb 10-12 éves kisdiákjai. Most jött el az idő, hogy pénteken eldöntsék a fiatalok, hogy ki a leggyorsabb 60 m-en és ki a legkitartóbb 800 m-en – tájékoztatott bennünket Tóth Zoltán.

A tavalyi országos döntő fiú 60 méteres számának befutója, még a régi rekortánon. Pénteken újra az ország legtehetségesebb versenyzőit várják, de már az új pályára
Fotós: Szekeres Péter

A rendező Zalaszám ZAC – egyeztetve a Zalaegerszegre érkező iskolák edzőivel – két ügyességi versenyszámmal is kiegészíti a versenyt, így távolugrással és kislabdahajítással is kibővítették a programot. Az eseményre az ország minden pontjáról érkeznek ifjú tehetségek.

Szakály István, a Zalaszám ZAC ügyvezetője megerősítette, hogy minden körülmények között letesztelik ezzel a versennyel az új rekortánt. Az országos döntő tehát pénteken 15 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában