Sport

2017.09.15. 15:47

Sport és szeretet-handbike ajándékba

Kedves esemény minden ajándékozás, az volt a tegnapi is, aminek során a mozgássérült Török Róbert egy kézi hajtású kerékpárt, handbike-ot kapott sportszerető emberektől.

Hajdú Péter

Az eseményre a zalaegerszegi polgármesteri hivatal előtti téren került sor, ahová a megajándékozott meghívottként érkezett, nem tudva, mi készül.

Fotós: Katona Tibor

A tájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester elmondta, az akció a nyáron lezajlott nagysikerű Restart Fesztiválhoz kapcsolódik.

A város 770 éves jubileumára, az újraindítást megfogalmazó, sportot előtérbe helyező fesztivál sok embert megmozgatott. Mint a polgármester elmondta, más élethelyzetűeket, mozgáskorlátozottakat is sikerült bevonni a sportrendezvényekbe. Az egyik ilyen eseményen találkoztak Török Róberttel, aki megmutatta, hogy egy handbike-kal mozgássérültként is szép sportteljesítményt lehet elérni. Azonban ilyen saját eszköze nem volt. Magánszemélyek, köztük vállalkozásvezetők, sportvezető, fesztiválszervezők, és a városvezető jóvoltából most már van. Óriási volt az öröm.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában