Víz világnapja

2018.03.23. 12:30

A víz ezer arca köszön vissza a kanizsai kiállítás fényképeiről

A víz világnapjához kapcsolódva nyílt tegnap állandó fotókiállítás a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató- és Fejlesztő Központban.

Pásztor András

Az állandó fotókiállítást dr. Galambos Ildikó, a kutató és fejlesztő központ vezetője nyitotta meg Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

„A víz ezer arca” címet viselő tematikus tárlatot a Kanizsa Fotóklub tagjainak munkáiból válogatták össze, a képek eztán a kutató-fejlesztő központ épületének falait díszítik.

A megnyitón dr. Galambos Ildikó, a központ vezetője elmondta: az intézmény négy laborral rendelkezik, melyekben különböző, vízzel kapcsolatos kutatások zajlanak.

Az állandó fotókiállítást dr. Galambos Ildikó, a kutató és fejlesztő központ vezetője nyitotta meg Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A rendezvényen megjelent Dénes Sándor polgármester is, aki köszöntőjében a legnagyobb kincsnek nevezte a vizet, s mint rámutatott: a világnak bizonyos részein már az arany vagy az olaj értékével vetekszik a tiszta s iható víz.

A kutató-fejlesztő központ falait díszítő képekről Zágon László, a fotóklub tagja szólt. Mint mondta: kollégái inkább a víz metaforikus jelentését próbálták megfogni, azt az örök változatosságot, amivel nap mint nap találkozunk, legyen szó ivóvízről, élővízről, esőről, páráról, harmatról, jéggé dermedt felületekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában