Színház

2018.06.18. 07:00

Besenczi Árpád nem kíván együttműködni Sztarenki Pállal?

Az internetes közösségi portálon jelent meg a hét végén, hogy dr. Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója nem kíván tovább együttműködni a teátrum művészeti vezetőjével, Sztarenki Pállal.

Arany Horváth Zsuzsa

Sztarenki Pál rendező munka közben

Fotó: Pezzetta Umberto

Lapunknak szombaton megerősítette a hírt azzal, hogy nem szakmai szempontok indukálták az elhatározását. Elmondta, a fenntartó városi önkormányzatot tájékoztatta a döntéséről, és a közös megegyezés formulát ajánlotta fel vezetőtársának. Kerestük Sztarenki Pált, aki tegnap még nem kívánta kommentálni a történteket. Dr. Besenczi Árpád és Sztarenki Pál 2010-ben közösen pályázott a színház vezetői posztjaira, s a fenntartók bizalmát 2015-ben újra elnyerték.

A színművészeti egyetemen 1988-ban végzett Sztarenki Pál által rendezett előadások közül több sikerrel szerepelt a Vidéki Színházak Fesztiválján, és idén őszre szintén az ő színrevitelében megvalósult Caligula helytartója című drámát válogatták be az egerszegi produkciók közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában