A magyar költészet napja

2024.04.11. 19:17

Zalaegerszeg belvárosa versekbe öltözött a költészet napján

A tavasz beköszöntével nemcsak a természet ébred, de a versek is szárnyra kelnek. A költészet napja alkalmából, április 11-én Zalaegerszeg belvárosa is versekbe öltözött. A VMK előtti tér, a Dísz tér és a Mária Magdolna Plébánia előtti tér aszfaltja és térköve megtelt versekkel, melyeket iskolások, gyermekek és felnőttek egyaránt krétával vetettek a tér burkolatára.

Fehér Márk

Újabb vers íródik Zalaegerszeg főterének térkövére

Fotó: Fehér Márk

A színes kavalkádban klasszikus és kortárs versek, kedvenc idézetek és saját szerzemények is helyet kaptak. A járókelők örömmel fedezték fel a talpuk alatt megbúvó sorokat, és sokan megálltak, hogy elolvassák és magukba szívják a költészet üzenetét.

A kezdeményezés nagy sikert aratott, és sokakban ébresztett kedvet a versolvasáshoz és a versek írásához.

A krétával írt versek hamarosan eltűnnek majd az esővel, de az emlékezetük és a versélmény tovább él a résztvevők és a járókelők szívében. A költészet napja Zalaegerszegen bebizonyította, hogy a versek képesek összehozni az embereket és varázslatos hangulatot teremteni a városban.

Neked melyik a kedvenc versed?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában