Április 15-ig lehet jelentkezni az intézmény honlapján

2024.04.03. 12:30

A nagykanizsai zeneiskola idén is várja a kis zeneszerzők műveit

A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola idén ismét meghirdette Kis zeneszerző országos online versenyét, melyre április 15-ig várják a jelentkezéseket.

Benedek Bálint

Forrás: shutterstock.com

A versenyről Baráth Adrien, az iskola igazgatója elmondta: az ötlet még a Covid-időszakban született meg azzal a céllal, hogy a kényszer szülte bezártságban feladatot adjanak a zeneiskolásoknak. 

- Intézményünk kiemelt küldetése, hogy a kreativitást felkaroljuk, lehetőséget adva a fiataloknak a bemutatkozásra - folytatta. - Mindjárt az első viadal sikeresnek bizonyult, köszönhetően többek között az online szervezésnek. Nem kell utazgatni, időt és – nem utolsó sorban – költséget spórolva vesszük fel az érdeklődőkkel a kapcsolatot. Tavaly közel 110 versenyző küldte el 130 művét, köztük jobbnál jobb alkotásokkal. Nagy örömünkre szolgál az is, hogy több fiatal itt fedezte fel, hogy van tehetsége a zeneszerzéshez, érdekli a művészetnek e szegmense. Az idei, ötödik versenyre április 15-ig várjuk a nevezéseket. Az új kiírás különlegessége, hogy a zsűri segítségére lesz Kovács Zoltán Bartók Béla-, Pásztory Ditta- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, a Magyar Művészeti Akadémia tagja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában