Motorral tört át a két Németország közötti határon

2024.03.27. 15:15

Olajfestményeken tájakat mutat be Gerd Messmann tárlata a palini Inkey-iskolában

Gerd Messmann tájképeiből nyílt kiállítás nemrégiben a palini Inkey-iskolában. A tárlatot Ludvig Klára, a Ludvig Művésztelep házigazdája nyitotta meg. Régóta ismeri a román származású művészt, aki később Németországban telepedett le.

Benedek Bálint

Ludvig Klára és Gerd Messmann az iskola kiállításának miliőjében

Fotó: Lőrincz János

Ludvig Klára kiemelte: Gerd dekoratőrnek tanult, majd egy nagyáruház reklámgrafikusa, dekoratőre lett. Egy munka kapcsán Kelet-Németországba küldték, ahova motorral ment, amivel aztán, mindent egy lapra feltéve, a szó szoros értelmében áttört a két Németország közti határon, majd Nyugat-Németországban telepedett le. Harminc éve házat vásárolt Magyarországon, jelenleg Paton él és alkot. Huszonöt évvel ezelőtt, amikor megszervezték az első Ludvig Nemzetközi Művésztelepet Kendlimajorban, egy ismerősük mutatta be Gerd Messmannt, aki azóta minden évben részt vesz a művésztelep munkájában, igazi közösségi emberként, alkotóként.

– Olajjal dolgozik, kedvenc témája a táj – mondta. – Realistán fest, valójában mégis nagyon is absztrakt módon. Nagy ecsetvonásokkal, vastagon viszi fel a festéket a vászonra, képei ezáltal erőteljesek. A telet éveken át Indiában töltötte, ahol a tengerpart látványa erősen inspirálta. Az április 17-ig látható kiállításon ezeket az élményeket mutatja meg. Egyre gyakrabban fordul az absztrakt festészet felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában