Bartók tiszteletére

2024.03.20. 07:00

IX. Zala Vármegyei Zongoraverseny - eredményekkel

Arany Horváth Zsuzsa

Németh Kata Hanna, a hévízi Illyés Gyula Általános Iskola és AMI 2. osztályos növendéke veszi át az arany fokozatú oklevelet Bognár Rita zsűritagtól. Jobbra Szőllősi Judit

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

Március 19-én, immár kilencedik alkalommal rendezte meg a zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola a Bartók Béla Vármegyei Zongoraversenyt, melynek hagyományai 2005-ig nyúlnak vissza. A seregszemlére a zalai zeneiskolák zongora tanszakaira járó növendékeit hívják a szervezők, ezúttal 36 diák mérette meg magát a kötelező és szabadon választott zenedarabok előadásával. Ezévben  Nagykanizsa (12 fő), Keszthely (két intézményből 5 fő), Hévíz (1 fő), Letenye (1 fő), Lenti (1 fő), Zalaszentgrót (1 fő) és a kiíró intézmény tanulói (14 fő) mutatták meg tudásukat a zsűrinek, melyben Bognár Rita (szombathelyi Bartók Béla AMI nyugalmazott tanszékvezető tanára) és Szőllösi Judit (Pálóczi Zeneiskola korábbi tanszékvezető tanára) foglalt helyet. A legfiatalabb versenyző 8, a legidősebb 16 éves volt.

A délutáni eredményhirdetésen Bognár Rita értékelő összegzésében elmondta, a zenetanulás egész életre kiható élmény, mely hozzájárul a más tudomány- és művészeti területen is jó teljesítményt biztosító agyműködéshez. Szép szavakkal szólt a verseny névadójáról, a magyar zeneművészetet világhírűvé tevő Bartók Béláról, akinek születésnapja is e hónap végére esik. Megköszönte a felkészítő tanárok, a versenyzők és családjaik munkáját, melynek eredményeképpen arany és ezüst minősítéseket adhatott át a bíráló grémium. Kiemelte a Győrffyné Könczöl Tímea vezette zalaegerszegi zeneiskola tehetséggondozó elhivatottságát, melyben kitüntetett szerepet kap és megmutatkozási lehetőséget ad a Bartók Béláról elnevezett vármegyei zongoraverseny.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában