Könyvborítók, plakátok, illusztrációk

2024.02.24. 17:30

Kiállítás nyílt Lentiben Orbán Péter munkáiból

Első alkalommal mutatkozott be Lentiben a közönségnek munkáival Orbán Péter muravidéki tervező grafikus.

Korosa Titanilla

Orbán Péter kiállítása nyílt meg a művelődési központban Lentiben

Fotó: Korosa Titanilla

Pénteken a kiállítás megnyitóján elmondta, hogy bár Lentiben először mutatja be munkáit, Magyarországon már több helyen találkozhatott a közönség alkotásaival, hiszen Budapesten és Szombathelyen végezte tanulmányait.

Orbán Péter kiállítás
Fotó: Korosa Titanilla

A városi művelődési központban látható anyag egy keresztmetszet az elmúlt 20 éves munkásságából, láthatók könyvborítók, plakátok, nyomatok, kódex és egyéb illusztrációk.

Munkájáról elmondta, hogy a grafikus szakmában a megrendelőhöz alkalmazkodva valósítja meg annak elvárásait, folyamatosan egyeztetni kell egy könyv illusztrációnál annak szerzőjével, de beleélő készség és kutatómunka is kell ahhoz, hogy a végeredmény tetszetős legyen. Személyes kedvencei az állatmesék, állatos témák, valamint a muravidéki mondák.

Alaptechnikája a ceruza vázlaton és rajzon is, ezt kombinálja vízfestékkel, temperával, akrillal, de színez számítógéppel is, hisz a digitális technika már évtizedekkel ezelőtt betört erre a területre.

Orbán Péter jelenleg a Pannonia Reflections fotószalon katalógusát készíti, illetve a lendvai zeneiskola kabalafiguráján dolgozik, de ez még meglepetés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában