Előadói est

2024.01.09. 14:32

Zene, humor, személyes történetek Nagykanizsán

Letehetetlen címmel mutatja be önálló zenés előadói estjét szombaton 19 órakor Nagykanizsán a Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag frontembere, Lovasi András. A Kossuth-díjas zenész 35 éves pályafutása gazdag dalterméséből válogat.

Gyuricza Ferenc

Lovasi András, itt mint a Kiscsillag frontembere

Fotó: Gyuricza Ferenc

Lovasi a Papp László Budapest Sportarénában még 2017-ben bemutatott életműkoncertje után határozta el, hogy sokrétű munkásságát – a szólólemezein szereplő, illetve a különböző zenekarok számára írt dalok legjobbjait – egy csokorba fűzi, és önálló estként mutatja be. Ezzel a programmal, amelyben nem csak a dalok hangzanak el, hanem az énekes-gitáros személyes történetekkel és sok humorral is fűszerezi az előadást, több alkalommal is fellépett a budapesti Katona József Színházban, illetve az ország nagyobb városaiban. Többször előfordult az is, hogy a zenész ennek a műsornak a részeként mutatta be először közönségének az aktuális új dalát.  

A pécsi születésű Lovasi András 1987-ben alapította meg társaival a Kispál és a Borz nevű zenekarát, amely a hazai alternatív színtér első számú formációjává nőtte ki magát. 2005-ben Kiscsillag néven újabb zenekart hozott létre, amelynek sikere ugyan nem érte el a Kispál és a Borzét, de ugyanolyan meghatározó szerepet játszik a hazai könnyűzenében. Lovasinak – akinek szövegvilága jelentős hatással van a mai magyar könnyűzenei szerzők sokaságára – emellett több szólólemeze is megjelent az évek folyamán. A Letehetetlen című „egy szál gitáros” műsora sokkal szövegközpontúbb, mint egy zenekaros koncert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában