A Bűvölet február 17-ig látogatható

2024.01.28. 12:00

Textilszobrok, faliképek, az anyagok második élete (Galériával)

Kisplasztikák, faliképek és sokféle sajátos hangulatú tárgy fogadja az érdeklődőket a Göcseji Tudásközpont emeleti kiállítóterében.

Arany Gábor

Vinkó Istvánné Császár Csilla és néhány alkotása

Fotó: A szerző

Szombaton délután nyílt meg Vinkó Istvánné Császár Csilla kiállítása Bűvölet címmel.

Az első művek, textilszobrok négy évvel ezelőtt kerültek ki a kezei közül, árulta el érdeklődésünkre a Dobronhegyen élő alkotó, aki még a nyolcvanas években jegyezte el magát a szövetekkel, hiszen varrónőnek tanult, és a mai napig ez a kenyérkereső elfoglaltsága, a Göcseji Tudásközpont földszintjén található meg a műhelye.. Eleinte csak a kidobásra váró anyagok újrahasznosítását értelmezte újra, és lényegült át a kezei között régi bakancs, teáskanna, törött tál, üres konzervdoboz, köszönhetően a fantáziájának, ügyességének, no meg a speciális ragasztónak. Később megpróbált dekorációkat, faliképeket létrehozni, aztán eggyel feljebb lépett és szobrokat formált meg textilből, fakéregből, kavicsból, drótból, kagylóból, szárazvirágból. Az eredmény, Vinkó Istvánné Császár Csilla alkotásai első alkalommal kerültek a közönség elé, a kiállítás február 17-ig látogatható.

 

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában