Az akvarell a kedvence

2023.11.09. 14:30

Zafir Mari kiállítása a Hevesi Sándor Színházban

A hét elején nyílt meg a Hevesi Sándor Színházban Zafir Mari festőművész kiállítása, Kelemen Gyula énekmondó a képek hangulatához illő zenével színesítette a rendezvény hangulatát. Mari a meghívóban jelezte: ezúttal azt árulja el képeivel, miként látja a világot s a szűkebb környezetét.

Győrffy István

Zafir Mari a kiállításmegnyitón

Fotó: Győrffy István

Zafir Mari jól ismert Zalában, hiszen számos falu alkotótáborában fest, ezen kívül már összesen 36 csoportos és kilenc egyéni kiállításon vett részt, 2019-ben pedig a hévízi országos festőversenyen első lett. Az Országos Képző és Iparművészeti Társaság és a Dienes Festőkör tagja, s ez utóbbi társaság alapítótagjai között is tisztelhetjük. Mint mondta, nagyon örül, hogy a legutóbbi, őszi Zala Vármegye Képzőművészei kiállításon két képével is részt vehetett.

A kiállításmegnyitón Kelemen Gyula énekmondó működött közre
Fotó: Győrffy István

Festményein az évszakok változása, a természet szépsége, a víz tükröződése, az épületek hangulata, a fák csodálatos formái jelennek meg. Az akvarell a kedvence, de a pasztellt és az olajfestést is szívesen alkalmazza.

Zafir Mari Salamon Emőke művészeti titkárral
Fotó: Győrffy István

- Nézem az általam fotón megörökített tájat, s hosszabb ideig éjszakánként ezzel alszom el, vele álmodom, s nappal is ezen gondolkozom. Amikor elkészül a kép és ezt összevetem a fotón rögzített tájjal, nagyon nagy különbséget látok. Ami a festményen van, az vagyok én - mondta a megnyitón. 
A kiállítás december közepéig látható a színház nézőtéri előterében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában