Nívós anyag érkezett

2023.11.09. 15:25

Országos népművészeti kiállítás nyílik Nagykanizsán

A nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban november 10-én, pénteken 11 órakor kezdődik a XIII. Országos vasutas népművészeti kiállítás megnyitója és díjátadója.

Benedek Bálint

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban lesz a kiállítás pénteken

Fotó: Szakony Attila

Az ingyenesen látogatható rendezvény háziasszonya az intézmény igazgatója, Kámánné Szép Terézia lesz. A megnyitót követően a látogatók köszöntőket hallhatnak, az eseményre ellátogat a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület (VOKE) elnöke, Balázsiné Gődér Ágnes is.

Az elkészült alkotásokat dr. Száraz Csilla, a kanizsai Thúry György Múzeum igazgatója, Devecz Zsuzsanna, a Zala Megyei Népművészeti Egyesület elnöke és Gyanó Szilvia, a Thúry György Múzeum néprajzos-főmuzeológusa értékeli. A nívós tárlatra az ország számos pontjáról, de még a határokon túlról is érkeztek alkotások. Megmutatja magát a vendéglátó művelődési házból a Hímző és kézimunka, valamint a fafaragó szakkör, de jelen lesznek a kanizsai Halasi Melinda és Holczbauer Margit hímző, illetve Szvetics Jánosné neccfűző munkái is. Rajtuk kívül Zala vármegyét képviseli még Hácskó Imréné szövő (Lenti), Parragi Ágnes hímző (Zalaegerszeg), Tálosi Adrienn bőrműves (Zalakaros) és Kovács Lívia gyapjúszövő és Kling Ottóné szövő (mindketten Újudvar). Sőt, a debreceni, a székesfehérvári szakkörök képviselői mellett a szerbiai Szabadkáról is érkeznek. Vendégkiállítókként a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület és a Zala Megyei Népművészeti Egyesület képviselteti magát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában