Kinevezés

2023.10.26. 15:15

Végi József a Szlovén RTV új vezérigazgató-helyettese

Végi Józsefet, a Muravidéki Magyar Rádió korábbi felelős szerkesztőjét nevezték ki a szlovén közmédia magyar nemzetiségi műsorokért felelős vezérigazgató-helyettesévé. Végi megbízatása négy évre szól.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Információink szerint a vezérigazgató-helyettesi pozícióra nyilvános pályázatot írt ki a Szlovén RTV, amelyre hárman jelentkeztek. Végi József mellett a Muravidéki Magyar Rádió jelenlegi munkatársa, Kovács Sándor, valamint a filmrendező Horváth Áron pályázott, ám utóbbiak az állás betöltéséhez szükséges valamennyi feltételnek nem feleltek meg, így Martic Zvezdan, a Szlovén RTV igazgatósági elnöke értelemszerűen Végi személyére tett javaslatot, amit aztán a véleményezési és egyetértési joggal rendelkező Magyar Nemzeti Közösség Rádió- és Tévéműsorai Programbizottsága egyhangúlag támogatott.

Az egyetemi diplomáját Budapesten megszerző Végi József 24 éven keresztül volt a Muravidéki Magyar Rádió felelős szerkesztője, ám idén tavasszal Pisnjak Atilla művészettörténész váltotta őt a székében. Végi azóta – egészen mostanáig – a rádió munkatársaként dolgozott tovább. Vezérigazgató-helyettesként ez év őszétől a szlovéniai magyar média magyar nyelvű csatornáinak – így a Muravidéki Magyar Rádiónak, illetve a Hidak televíziós programnak – az általános felügyeletét látja el.

Az eddigi vezérigazgató-helyettes, Zver Ilona már korábban bejelentette, hogy nem kívánja tovább a pozíciót betölteni, ezért ő nem is pályázott. Nyugállományba vonulásáig a Hidak munkatársaként dolgozik tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában