Történeteket vártak az elfogadásról

2023.10.02. 19:30

Utazás a mesék világába

Arany Gábor

A pályázatot záró programon Hegedűs Barnabás olvasott fel mesét

Fotó: A szerző

Az elfogadásról szóló mesék megírására hirdetett pályázatot tavasszal az Együtt a Jövőért Egyesület 9-14 éves gyerekek számára.

A Nemzeti Együttműködési Alap által is támogatott pályázat kezdeményezői azt kérték, hogy a mese tartalmazzon zalaegerszegi vagy zalai vonatkozásokat, továbbá érzékenyítésre, elfogadásra mutasson példát. Ezért a szereplők között legyen mozgás-, látás-, vagy hallássérült, és a történet kapcsolódjon az ő társadalmi elfogadásukhoz. 

Mint Balaicz Zoltánné, a pályázat fővédnöke elmondta, a program részeként ellátogattak az egerszegi gyerekotthonba, a Csillagközi és Mikes utcai, valamint a teskándi óvodába, és interaktív foglalkozásokon Hegedűs Barnabás meséit, Bagoly Barni, illetve a többi állat félelmeket feldolgozó történeteit ismertették meg a gyerekekkel.

A pályázatot záró programot Utazás a mesék világába címmel hétfőn a Deák Ferenc könyvtár gyermek részlegébe tartották meg. Ezen ifjabb Horváth Károly tekerőlantos zenés bevezetője után Bagoly Barni meséiből olvasott fel Hegedűs Barnabás, amit az eredményhirdetés követett. 

Mint Egyed Enikő egyesületi elnök elmondta, a zsűri értékelése alapján az első helyezést Óvári Luca Csengének érdemelte ki, Fenyvesi Pilár Holda lett a második, a harmadik helyet megosztva kapta Saleh Selim és testvére, Saleh Said, valamint Kostrigina Mariia. Különdíjat vehetett át Domján Boldizsár és Tóth Vivien Dóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában