„Ég a tűz, szentiváni tűz”

2023.06.29. 16:40

Táncos, kézműves, zenei mentortábor Gubinecz Ákossal Szécsiszigeten

„Ég a tűz, szentiváni tűz” címmel rendezett háromnapos tábort a SZÉF Egyesület az elmúlt hét végén. A részletekről Gubinecz Ákos, az egyesület elnöke, a tábor vezetője beszélt.

Korosa Titanilla

A néptánckurzus egy pillanata a mentortáborban

Fotó: Korosa Titanilla

A tavaly nyáron megrendezett SZÉF Fesztiválon zenei, kézműves és táncos kategóriákban hirdetett az egyesület tehetséggondozó programot, most a tábor az ide bekerült fiataloknak szólt elsősorban, de mások is jelentkezhettek, így több mint 30-an érkeztek. 

– A háromnapos programban Both József és Szabó T. Zsanett néptáncoktatók irányították a táncosokat, nagysajói táncokat táncoltak, a résztvevők közt voltak felnőttek is – mondta Gubinecz Ákos. – A zenei foglalkozásokon az énekes, citerás, hegedűs tanítványok vettek részt, az oktatást Bódi Fruzsina, Pirbus Virág és jómagam végeztük, három összeállítást készítettünk, illetve a színpadi kiállást, technikai hátteret is fejlesztettük. A kézműves kurzusokon pedig Mecséri Cecília, Zalai Béla, Horváth Éva és Devecz Zsuzsi foglalkoztak a táborozókkal.

Gubinecz Ákos (jobbra) a tanítványokkal
Fotó: Korosa Titanilla

Hozzátette, hogy valamennyi programjukat a komplexitás jegyében rendezik meg, így van ez a táborban is. 

– A hétvégén elsajátított anyagot a július 14. és 16. között megrendezendő SZÉF Fesztivál nyitónapján mutatják be a mentoráltak – folytatta Gubinecz Ákos. – Ezzel zárul majd az első éves mentorprogram, közben a fesztivál első napján megrendezzük az újabb tehetségkutatót a következő egy évre, melyre azokat is várjuk, akik már részt vettek idén a programban. 

A foglalkozások mellett a táborozóknak előadásokkal is készültek, például a Szent Iván éjhez kapcsolódóan tettek hazai és nemzetközi kitekintést, illetve koncert és táncház is része volt a programnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában