Program Kehidakustányban

2023.06.03. 08:00

Tájház napja: a tündérkerttől a gyógy- és fűszernövénykertig

A nyár első szombatján, június 3-án rendezik meg újra a már hagyománnyá vált Tájház napja eseményt, amely a település egyik kiemelkedő programja, és a Tájházat és az őshonos gyümölcsfákkal teleültetett Tündérkertet hivatott ünnepelni. Az eseményen a látogatók részt vehetnek hagyományőrző programokon, valamint élvezhetik a kulturális és zenei előadásokat.

ZH

Az idei esemény a Hagyományőrző Mariska udvarban és a Tájház udvarán kap helyet

Forrás: ZH-Archívum/Katona Tibor

Fotó: Katona Tibor

Kehidakustány mindig is nagy hangsúlyt fektetett a tradíciók és szokások ápolásra, ezt támasztja alá a település két meghatározó programhelyszíne: a Hagyományőrző Mariska udvar és a Tájház. A Tájházat és a hozzá tartozó Tündérkertet 2016. június 5-én avatták fel. Érdekesség, hogy a Tündérkertben elültetett 22 őshonos gyümölcsfát a helyi gyerekek fogadták örökbe, ezzel erősítve kötődésüket településükhöz. Azóta minden évben megrendezik ezt a programot.

Az idei esemény a Hagyományőrző Mariska udvarban és a Tájház udvarán kap helyet. Az esemény 16:30-kor veszi kezdetét Gergely János pajtagazda köszöntőjével, melyet Lázár István polgármester nyitóbeszéde követ. Ezután Kovács Gyula pórszombati erdésszel, a Tündérkert-mozgalom elindítójával közösen elültetik Petőfi körtefáját, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a Tündérkertben, a szakember 18.30-tól előadást is tart Kincses Zala címmel. A köszöntők után a helyi óvodások és iskolások látványos műsora kezdődik, az eseményen részt vesznek a gyümölcsfák örökbefogadói is, akik szalaggal emlékeznek meg a faültetésükről.

A Hagyományőrző Mariska udvarban 17 órától fellép a Mákvirág népdalkör, majd a Kalimpa Színház, a Zala és a Re-folk zenekar, lesz továbbá kézműves-foglalkozás, továbbá régi játékokat (cseszterezés, zsomborlabda) is kipróbálhatnak az érdeklődők, a gyerekek pedig játékos formában ismerkedhetnek a gyógy- és fűszernövényekkel.

Az esemény ingyenes, sok szeretettel várnak mindenkit a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában