Szent Iván-éj

2023.06.27. 12:00

Jubileumot ünnepeltek a nagybakónaki színjátszók

A nagybakónaki Szákai Színjátszók Szent Iván-éj alkalmából szombaton tartották megalakulásuk 15. évfordulója apropóján jubileumi fellépésüket a település művelődési házában.

Benedek Bálint

A Szákai Színjátszók és támogatóik az évfordulós előadás után a színpadon

Fotó: Szakony Attila

Képalá:  Fotó: ZH

A másfél órás program során három falusi komédiát mutattak be: Móricz Zsigmond Dufla pofon, valamint A Zördög és Nóti Károly Lepsénynél még megvolt című darabját. Fergeteges hangulat és rengeteg nevetés kísérte a fellépést, majd óriási tapssal jutalmazta a közönség az előadókat. A műsor végén stílusosan zsíros kenyérrel és hagymával látták vendégül a nézőket, akik további támogatásuk jeleként megtöltötték az adománykasszát.

A színjátszócsoport 2008-ban eredetileg egyetlen alkalomra alakult négy taggal. A csoport vezetője, Horváth Dénesné elmondta: azonban a sikeres fellépésen felbuzdulva folytatták a közös munkát. A 15 év során többen is megfordultak az amatőr társulatban, számos élmény van mögöttük. A felkészülésük jól sikerült, melyet a közönség vastapssal jutalmazott. Bár jelenleg mindössze nyolc tagú a társaságuk, szívesen látják soraik között a fiatal, agilis jelentkezőket.

A Szákai Színjátszók következő fellépése a július 15-én, a III. Zala Vármegyei Pajtaszínház találkozón lesz látható Kehidakustányban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában