Előadások, koncertek, szakmai bemutatók

2023.06.15. 08:00

A Tájházat s a Tündérkertet ünnepelték Kehidakustányban

Június 3-án rendezték meg a Tájház napját Kehidakustányban. Az időjárás kegyes volt a rendezvényhez, így sok érdeklődő tűnt fel ezen a napon a Tájház kertjében, illetve a Hagyományőrző Mariska udvarban.

ZH

A programok közt szerepelt a Zala Zenekar koncertje is

Fotó: Sándorné Kovács Nikolett

Több mint 200 látogató érkezett a hónap első szombatján Kehidakustányba, ahol 2016 óta minden évben megünneplik a Tájházat és a hozzá tartozó őshonos gyümölcsfákkal teli Tündérkertet, írja beszámolójában Sándorné Kovács Nikolett. A Tündérkertben elültetett 22 őshonos gyümölcsfát kehidakustányi gyerekek fogadták örökbe, ezzel is erősítve kötődésüket a településhez. Minden fa gravírozott táblával van ellátva az örökbefogadók nevével.

Programból most sem volt hiány, igazán kitettek magukért a szervezők, a Tájház napján különféle előadások, koncertek és szakmai bemutatók várták a látogatókat.

Az esemény 16.30-kor vette kezdetét Gergely János pajtagazda köszöntőjével, melyet Lázár István polgármester nyitóbeszéde követett. A köszöntők után a helyi óvodások és iskolások látványos műsorára került sor. Az eseményen részt vettek a gyümölcsfák örökbefogadói is, akik szalaggal emlékeztek meg faültetésükről.

A tánc sem hiányozhatott a hagyományőrző programból
Forrás: Sándorné Kovács Nikolett

Ezt követően a résztvevők Kovács Gyula pórszombati erdésszel, a Tündérkert-mozgalom elindítójával közösen elültették Petőfi körtefáját, a költő születésének 200 éves évfordulója alkalmából.

A programok aztán a Hagyományőrző Mariska udvarban folytatódtak, ahol a vendégek élvezhették az előadóművészek műsorait, valamint részt vehettek kézműves-foglalkozásokon – kipróbálhatták a gyógynövényszövést és a régi idők játékait, mint például a csesztezést, zsomborlabdázást.

A délutáni programok között szerepelt a Kalimpa Színház előadása, a Zala Zenekar koncertje, a napot a Re-folk zenekar táncos műsora zárta.

A szervezők örülnek, hogy lehetőségük van életben tartani e szép hagyományt, és ígérik: a jövőben is számos érdekes programmal várják majd a látogatókat Kehidakustányban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában