„Együttállás” a Gönczi Galériában

2023.05.13. 12:30

Varga Bálint Tamás önálló tárlata Zalaegerszegen

A Zalaegerszegen élő és tanító Varga Bálint Tamás képzőművész önálló tárlata nyílt a Gönczi Galé-riában. Az „együttállás” című válogatást Filep Sándor festőművész, az MMA rendes tagja nyitotta meg. A megnyitón nagybőgőn közreműködött Vörös Tamás előadóművész. A kiállítás június 12-ig tekinthető meg.

Mozsár Eszter

Varga Bálint a kiállításon

Fotó: Pezzetta Umberto

Varga Bálint Tamás 1980-ban született Zalaegerszegen. Középfokú tanulmányaimat Szombathelyen végezte, majd Budapesten a Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán diplomázott 2003-ban. Mesterei Kőnig Róbert és Baranyay András voltak. A kétezres évek elejétől kiállító művész, volt három önálló bemutatkozása, továbbá számos csoportos kiállításon vett részt. A diploma megszerzését követően több stílusban és irányzatban kísérletezett, mint a szürrealizmus, vagy az absztrakt, az utóbbi években viszont a figuralitás és a klasszikus művészeti értékekre való törekvés áll az érdeklődése középpontjában. 

 

Hiszi, hogy a művészet öröksége, amelyen keresztül a figurális ábrázo-lást lehet leginkább megragadni, jelen korunkban is utat mutathat és jelentőséggel bírhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában