Szecessziós, meseszerű, mitológiai álmok

2023.05.01. 11:30

Németh Miklós grafikái a Báthory Galériában

"Vak erők között, megdermedt árnyak" - az avantgárd rockzenekar, az Európa Kiadó dalából vett idézetet választotta hasonló hangulatú kiállítása címéül zalaegerszegi Németh Miklós grafikusművész - a 18 tusrajzból álló tárlat a Báthory István Technikum galériájában május végéig tekinthető meg.

Fincza Zsuzsa

A kiállítás megnyitóján Németh Miklós grafikus (középen) mellette Németh János (jobbra) és Müller Imre

Fotó: Fincza Zsuzsa

Az ünnepélyes megnyitón Müller Imre festőművész, a tanintézmény óraadó tanára ajánlotta a diákok és a városból érkezett szépszámú érdeklődő - köztük Németh János Kossuth-díjas keramikusművész - figyelmébe az akvarell papírra meghatározott vastagságú csőtussal készített fekete-fehér rajzokat. Mint elhangzott: Németh Miklós művészetére több stílus - a szecesszió, a rokokó, a barokk, a gótika , az expresszionizmus egyszerre jellemző. A képek avantgárdok, meseszerűek, bibliai, mitológiai álmok. 

 

Pusztai Zsuzsanna, a technikum igazgatója lapunknak elmondta: a Báthory galériában ebben tanévben immár a 4. kiállítást rendezték, céljuk, hogy a művészeti alkotásokkal is pallérozzák diákjaik tudását, s erre különösen nagy gondot fordítanak azóta, hogy oktatási palettájukra a kreatív ágazatot is felvették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában