Előadás

2023.04.23. 18:11

Világhírű cseh színház vendégjátéka a Hevesi Sándor Színház nagyszínpadán

Május 5-én, pénteken este hat órakor a csehországi Drak Színház Georges Méliès utolsó trükkje című vendégelőadását tekinthetik meg a nézők a Hevesi Sándor Színház nagyszínpadán. A cseh társulat a 10. Színházi Olimpia programja keretében lép fel hazánkban több helyszínen. A nonverbális darab megértése nyelvi nehézségeket nem okoz.

Arany Horváth Zsuzsa

Jelenet az előadásból

Forrás: Griff Bábszínház

A cseh produkció a bábművészeti világtalálkozóhoz csatlakozott Griff Bábszínház szervezésében érkezik Zalaegerszegre. 

A darab ismertetőjében ezt írják: 
Kicsoda Georges Méliès?

Jelenet az előadásból
Forrás: Griff Bábszínház

„Az a sorsa, hogy megörökölje apja cipőboltját, de ő inkább rajzol gyermekkorában. Londonban végignéz egy bűvészműsort, és annyira lenyűgözi, hogy maga is bűvész lesz. Saját színházat vásárol, amely mindig teltházzal játszik, mert az eltüntetett nőket pillangókká varázsolja… Aztán elmegy a Lumière-fivérek első vetítésére. Innentől kezdve egyenes az út, hogy egy nagyszerű filmessé váljon, aki megalapítja a világ legelső filmstúdióját.” Georges Méliès (1861 – 1938), francia filmrendező, a filmipar jelentős úttörője.

A Drak Színház előadását Georges Méliès  élete és munkássága inspirálta. A nézőket bevezeti a varázslók, és a szemfényvesztő trükkök örökké vonzó világába. Trükkök, amelyeket – elképesztően ötletesen – elsőként Méliès alkalmazott a film világában, megőrizve azok vizuális költészetét. Meliès határtalan képzeletvilága a halált is túléli, mert a celluloid káprázata és a fantázia fegyverei még a nagy Kaszással is elbánnak… Vagy mégsem? Mindez kiderül a legnagyobb varázsló elbűvölő világába tett utazás legvégén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában