Arany és ezüst diploma

2023.04.16. 09:00

Újabb szép sikert ért el Nagykanizsa Város Vegyeskara

Arany és ezüst diplomával térhetett haza Nagykanizsa Város Vegyeskara a fővárosban, a Magyar Zene Házában megrendezett 18. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztiválról.

Horváth-Balogh Attila

A vegyeskar tagjai karnagyukkal, Cseke Józseffel (a kép jobb szélén) a fővárosi megmérettetésen

Fotó: Kálovicsné Süle Gyöngyi

Cseke József karnagy szerint ez nagyon szép eredmény, amit rangos mezőnyben sikerült elérniük. A karnagy előre bocsátotta: utoljára 2019-ben vettek részt nemzetközi kórusversenyen Olaszországban. Most lehetőség adódott arra, hogy idehaza, kisebb költségigénnyel ismét megméressenek – magától értetődő módon éltek is ezzel.

– Felnőtt vegyeskari és egyházi, azaz sacra kategóriákban neveztünk – mondta el Cseke József. – Mindkét kategóriában a capella, azaz hangszerkíséret nélküli műveket vittünk, kategóriánként 4-4 alkotást. Az egyházzenei kategóriában nyújtott teljesítményünkért ezüst, a vegyeskariban pedig arany diplomát érdemeltünk ki. Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel, ami megítélésem szerint kiválónak számít ilyen erős nemzetközi mezőnyben. Ráadásul úgy, hogy az énekkar legfiatalabb tagja 16, a legidősebb 84 éves, az átlagéletkor pedig elég magas. Külön gratulálok a csapatnak, hogy ennek ellenére a versenyzés nehézségeit ilyen szépen leküzdötték és ezt a csodálatos eredményt sikerült elérniük. Büszke vagyok rájuk.

A karnagy a közeljövő terveiről szólva elmondta: már javában készülnek hagyományos pünkösdi hangversenyükre, amire május 26-án, pénteken kerül sor. Május 28-án, vasárnap a Ludvig Nemzetközi Művésztelep megnyitóján énekelnek, november 10-11-én pedig Zalaegerszegen, illetve Nagykanizsán lépnek fel, a vegyeskar korábbi karnagya, Hajdu Sándor halálának 10 éves évfordulója alkalmából rendezett emlékhangversenyen. Ezen a tervek szerint négy kórus vesz részt. Decemberben sort kerítenek a már szintén hagyományos karácsonyi koncertjükre, s ezeken kívül vannak meghívásaik is. Cseke József hozzátette: ha idén nem is, de jövőre szeretnék elkészíteni második hangzó anyagukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában