Értékes Zala

2023.04.17. 18:00

Pannónia csipke kurzust tartanak Zalaegerszegen

A Zala Megyei Népművészeti Egyesület a történeti Zala vármegye népművészetéhez kapcsolódóan, egyesületi tagjainak több évtizedes tanulási, alkotói, oktatómunkája eredményeként született szakmai tudásuk átadására, az Értékes Zala kurzussorozat keretében meghirdeti Pannónia csipke készítő kurzussorozatát – tették közzé minap az alábbi felhívását.

Mozsár Eszter

A cél, hogy a Pannónia csipke minél nagyobb népszerűségnek örvendjen, fennmaradjon az utókor számára

Forrás: ZMNE

A kurzussorozatra a csipkekészítés területén tanuló, alkotó kézművesek és népművészek jelentkezését várják, a kurzust Román Andrásné Hadri Veronika csipkekészítő népi iparművész vezeti. A foglalkozásokat szeptember 9-én indítják, négy hónapon át egy hétvégén a Panoráma Népművészeti Galériában találkoznak a résztvevők.

Ahogy felhívásukban fogalmaznak, az egyesület célja, hogy mindazt a tudást átadják, ami szükséges ahhoz, hogy ez az egyedi csipke és készítési módszere, a Pannónia csipke minél nagyobb népszerűségnek örvendjen, fennmaradjon az utókor számára is.

A jelentkezési lap ITT érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában