Az időjárás részben volt kegyes a ZEN 2023-hoz

2023.04.20. 14:45

Összekeveredtek az egyetemisták

A hét első három napján zajlottak a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában a Zalaegerszegi Egyetemi Napok programjai, melyeket a Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesülete, a PTE ETK HÖK és a PEHÖK ZEK közösen szervezett, tájékoztatta lapunkat a PE ZEN sajtóirodája nevében Jóna István.

Arany Horváth Zsuzsa

Számos izgalmas program várt a résztvevőkre

Fotó: Jóna István

Bankolás, vállalkozásépítés, karrierút és közösségépítés 

A ZEN első napján a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központban hallgathattak az érdeklődők szakmai előadásokat és bemutatókat. A keddi, a PE ZEK kampuszán zajlott hasonló programot a Magyar Közgazdasági Társaság Zalaegerszegi Ifjúsági szervezete koordinálta, Havranek Evelin elnök és Horváth Fanni alelnök állította össze az előadások tematikáját.  A hallgatók mellett a Zalaegerszegi Tankerületi Központ és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum tagintézményeiből érkező diákok töltötték meg az Innovációs és Tudásközpont nagyelőadóját.

Bankolás a 21. században

Az első előadást Mohos Géza, a CIB Bank zalaegerszegi lakossági fiókigazgatója tartotta. A prezentáció központjában a bankolás szerepelt. A világ jelenlegi gazdasági állapotát tekintették át, elemezték, milyen kihívások vannak a bankpiacon, milyen versenytársak, illetőleg milyen jó megoldások vannak. Az előadás azt az üzenetet hordozta, hogy fiatalok tudatosan és felelősséggel kezeljék pénzügyeiket. Olyan rendszereket, olyan bankokat válasszanak, ahol ebben a digitális világban biztonságban érezhetik a pénzüket, illetőleg ne féljenek tanácsot kérni a bankfiókokban a bankároktól, hiszen a segítségükkel integrálódhatnak a felnőtt életbe, amibe a pénzügyi élet is beletartozik. Dr. Balázs Bence, a Homecare.vet állatorvosi szolgáltató ügyvezetője és alapítója a vállalkozásalapítás ötlettől a megvalósításig tartó lépéseit foglalta össze.  A nap harmadik szónoka Beledi Szilárd, a Decathlon Zalaegerszeg áruházvezetője, alumni- (az egyetem volt diákja) hallgató volt. Egykori hallgatóként az egyetemi évektől, a munkás hétköznapok bemutatásával, a karrierépítés és a vezetővé válás folyamatát mutatta be előadásában. Az előadások sorát Fehér Piroska tréner, life coach zárta. A résztvevőkkel beszélgetve próbált megoldást találni egyebek közt a Covid okozta bezártságból való kitörésre.

Kutyasétáltatás is szerepelt a programban Fotó: Jóna István

Városi vetélkedő – négy állomásos kihívást kellett teljesíteni a fiataloknak

A szakmai délelőtt után a Bogáncs Állatmenhelyen gyülekeztek a zalaegerszegi egyetemisták, akik kutyasétáltatással segítettek a menhely lakóin. A rendkívül népszerű program után a belváros felé vették az utat a fiatalok, ahol két vendéglátóhelyen, a rendőrkapitányság épületében és a Tourinform irodában kellett feladatokat megoldaniuk. A PTE és Pannon Egyetem egerszegi hallgatói vegyes csapatokban vágtak neki a feladatoknak, amelyek során egymással is megismerkedtek a két kar diákjai. Az estét retró buli zárta.

Szerdán délelőtt a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában duális nyílt napot rendeztek, melyre a most felsőoktatásba jelentkezőket, jelenlegi hallgatókat és érdeklődő fiatalokat vártak. A rendezvényen az egyetem 14 duális partnercége mutatkozott be, az F épület aulájában felállított standjaiknál kérdezhettek a fiatalok a cégek képviselőitől.

A délutáni főzőverseny a rossz időjárás miatt elmaradt, ezt április 26-án délután a kollégiumi napok keretében pótolják majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában