Zaol podcast

2023.04.14. 20:00

Országosan is egyedülálló az új egerszegi rendezvény - beszélgetés Tolvaj Márta polgármesteri főtanácsadóval az első palántafesztiválról

Óriási tavaszi palántakínálatból válogathatunk április 21-én, pénteken a Zalaegerszegi Helyi Termék Piacon, ahol egy országosan is egyedülálló kezdeményezés indul útjára.

Szalay Balázs

Tolvaj Márta polgármesteri főtanácsadó

Fotó: Pezzetta Umberto

A Göcseji Tudásközpont programjainak sorát gazdagítja majd az I. Egerszegi Palántafesztivál, amely a vásár mellett kulturális műsorokkal, kézműves foglalkozásokkal és szakmai bemutatókkal, tanácsadásokkal, előadásokkal csábítja a látogatókat. Szó lesz a különböző palánták neveléséről, a magfogási praktikákról, a zöldségfajták kiválasztásáról, az eper szaporításáról és még a berkenye ültetéséről, gondozásáról is. Az időjárás nem volt kegyes a szervezőkhöz az eredetileg megtervezett időpontban, ezért a rendezvény átkerült április 21-ére, péntekre. Az eseménysorozat már reggel hét órakor elindul, a hivatalos megnyitót pedig háromnegyed tízkor tartják dr. Nagy István agrárminiszter részvételével. Az I. Egerszegi Palántafesztivál részletes ajánlatát kínáljuk Tolvaj Márta polgármesteri főtanácsadóval a ZAOL Podcast adásában.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában