Zaol podcast

2023.04.14. 06:50

Kézművesek és gazdák a Helyi Termék Piacon - beszélgetés Tolvaj Márta polgármesteri főtanácsadóval az egy esztendeje megnyílt Göcseji Tudásközpont küldetéséről

A helyi termelőket, gazdákat, kézműveseket gyűjti össze és támogatja hagyományőrző munkájukat az éppen egy esztendeje megnyílt Göcseji Tudásközpont.

Szalay Balázs

A létesítményben működik a Zalaegerszegi Helyi Termék Piac, az emeleti műhelyekben keramikusok, bőrdíszművesek, foltvarrók, kosárfonók, nemezelők dolgoznak felváltva, valamint a térséghez kapcsolódó témakörökben kiállítások láthatóak. A Tudásközpontban rendszeresen tartanak előadásokat, bemutatókat, szakköröket azért, hogy átörökítsék a hagyományos göcseji kézművesség tudásanyagát a mai korba. Az intézmény hamarosan több új funkcióval, például egy látványkonyhával egészül ki, de még családi szülinapi zsúrokat is érdemes lesz ide tervezni.

A ZAOL Podcast adásának vendége Tolvaj Márta polgármesteri főtanácsadó, akivel a létesítmény első évének tapasztalatait foglaljuk össze. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában